Galeria de Arta

arta pentru tine

  27.02.2008

Elite Art Gallery

Elite Art Club UNESCO inaugurează Elite Art Gallery (Str. Constantin Noica, nr. 134, Bucureşti) prin vernisajul expoziției “Seniori ai picturii româneşti contemporane”. Sâmbătă, 1 martie și duminică, 2 martie, expoziţia poate fi vizitată în intervalul orar 11:00 – 19:00.

Elite Art Gallery este un proiect al Elite Art Club UNESCO, prin care ia naștere o galerie de artă într-un spațiu neconvențional. Obiectivul galeriei este să promoveze arta și valorile specifice culturii române, atât în țară, cât și peste hotare, în încercarea de a se adresa mediului de afaceri şi lumii iubitoare de frumos.

Proiectul este rezultatul a peste cinci ani de activitate neîntreruptă în domeniul artei contemporane, constând în tabere de creaţie, expoziţii de artă, editare de publicaţii de artă, organizare de evenimente şi spectacole, circuite culturale şi dezbateri publice.

Acest vernisaj reprezintă un moment privilegiat, deoarece marchează evoluția asociației către o altă etapă, către o vârstă a maturității. Nu întămplător, această trecere va fi celebrată pe 1 martie, moment al noilor începuturi și al entuziasmului. Așa cum fiul mărțișorului simbolizează o împletire între ceea ce a fost (alb, pentru iarnă) și ceea ce începe (roșu, pentru primăvară), proiectul Elite Art Gallery armonizează trecutul, reprezentat prin de lucrările unor pictori născuți înainte de 1930, cu originalitatea spațiului în care se desfăşoară expoziția, într-un act de sfidare a timpului.

Desăvârșiți prin studiu cu maeștrii interbelici precum Ressu, Dărăscu, Șirato, Maxy, Schweitzer, Cumpănă, lucrările au fost realizate în perioada dintre anii 1960 şi 2007. Zece tehnici diferite, zece viziuni asupra naturii statice și peisajului, adică asupra a două genuri de referință atât pentru perioada interbelică cât și pentru cea actuală.

Privită în ansamblu, expoziția “oglindeşte o întreagă paletă de preocupări şi de revalorificări ale curentelor din prima jumătate a secolului XX: impresionism, postimpresionism, cubism, avangardă în sens larg. Sunt lucrări deopotrivă valoroase, ce mărturisesc fără excepţie o excepţională şcoală de pictură, respect pentru vocaţia artistică şi pentru publicul receptor, sunt lucrări care solicită pe deplin justificat aprecierea şi omagiul nostru”, spune Luiza Barcan, curatorul acestei expoziții.

Pe lângă organizatori şi artişti, la vernisaj au fost invitaţi reprezentanţi ai presei, oameni de cultură şi exponenţi ai mediului de afaceri.

Ulterior vernisajului, galeria va putea fi vizitată prin programare între orele 10:00 și 18:00 (Luni-Vineri) şi 10:00 și 14:00 (Sâmbătă-Duminică).

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com