Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.01.2008

Un Balcic nocturn şi secret

Asociaţia Elite Art Club UNESCO îi invită pe iubitorii de frumos să ia parte marţi, 22 ianuarie 2008, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de pictură “Un Balcic nocturn şi secret”, al artistei plastice Marilena Murariu. Expoziţia este găzduită de Galeria “Simeza”, Bd. Magheru Nr. 20, până pe 30 ianuarie 2008.

Etapă privilegiată a proiectului “Pictori de azi la Balcic”, căruia îi conferă o dimensiune nouă, personală, expoziţia Marilenei Murariu invită către descoperirea unui Balcic oniric, fascinant şi tainic, un spaţiu în care visele şi miturile se întrepătrund. Pentru prima oară, proiectul propune o expoziţie-eseu, semnată de artistul care a readus tema şi spiritul Balcicului în contemporaneitate. Realizarea evenimentului la Galeria “Simeza” asigură evenimentului atenţia publicului celui mai larg şi mai select. Remarcabila carieră a Marilenei Murariu se împlineşte astfel cu un eveniment de excepţie, care conturează portretul ideal al artistului aflat la maturitate.

“Artistă a sensibilităţii” care “locuieşte în realitate fără a o transcende”, după cum spunea cunoscutul critic de artă italian Francesca Brandes, Marilena Murariu ne sugerează un spaţiu al nopţii, un spaţiu tainic şi misterios, ce se relevă în nuanţe accentuate de violet, albastru şi verde. George Banu vorbea de o “noapte ce aminteşte voiajele stranii ale lui Edgar Allan Poe sau uneori peisajele lui Andre Derain … în artă se dialoghează!”.

Aflat la momentul finalizării unui prim ciclu de patru ediţii, proiectul “Pictori de azi la Balcic” poate fi abia acum privit în reala sa avergură. Numărul remarcabil de artişti plastici care au recreat colonia artistică, expoziţiile rezultate şi găzduite de galerii, muzee şi instituţii de artă, calitatea persoanelor publice şi private care s-au asociat proiectului şi nu în ultimul rând acoperirea mediatică remarcabilă l-au consacrat ca cel mai important proiect privat de artă contemporană românească. Un proiect de artă şi suflet, vizând recâştigarea spiritului Balcicului şi al tradiţiei picturii româneşti moderne. Obiectivele proiectului sunt readucerea artelor plastice în prim-planul vieţii sociale şi culturale, sprijinirea tinerilor artişti şi promovarea mecenatului în artă ca formă a responsabilităţii sociale.

Pe lângă organizatori şi artişti, la vernisaj au fost invitaţi reprezentanţi ai presei, oameni de cultură şi exponenţi ai mediului de afaceri. Printre cei care vor lua cuvântul în deschidere se numără istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanţa, şi dna Mihaela Dragomir, reprezentant şi conducător al Elite Art Club UNESCO. Expoziţia va fi însoţită de un remarcabil catalog de artă, iar decorul primitor al galeriei va pregăti surprize deosebite invitaţilor.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com