Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.09.2007

Vernisajul expoziţiei “Pictori de azi la Balcic”

Pe data de 30 august a avut loc vernisajul expoziţiei “Pictori de azi la Balcic- ediţia a patra”, organizatori fiind Asociaţia Elite Art Club UNESCO şi Muzeul de Artă din Constanţa.

Găzduită prin amabilitatea doamnei Doina Păuleanu, directoarea muzeului şi autoare a cercetării “Balcicul în pictura românească”, expoziţia reuneşte lucrări ale următorilor artişti: Călin Anton, Vitalie Butescu, Sanda Buţiu, Ioana Crăciun–Dobrescu, Florin Ferendino, Mircea Goţia, Marilena Murariu, Cela Neamţu şi Costin Neamţu.

La vernisaj au fost prezente aproximativ 80 de persoane: organizatori, sponsori, artişti, iubitori de cultură.

Artiştii prezenţi la vernisaj au fost răsplătiţi cu mostre de aleasă critică de artă, graţie discursului spontan şi erudit al doamnei Doina Păuleanu, care a prezentat succint stilul, viziunea şi filiaţia fiecăruia dintre cei 9 pictori de azi la Balcic. “După decenii de uitare impusă, Balcicul este redescoperit de pictorii contemporani prin incursiuni pasionate, turism cultural, expoziţii retrospective sau actuale şi aflux de creatori. Iniţiativa Mihaelei Dragomir, ca reprezentant şi conducător al Elite Art Club Unesco are, între toate acestea, valoare de pionierat. Proiectul Pictori de azi la Balcic, materializat în tabere anuale de vară, ca reflex al coloniei libere de altă dată, crează o punte între arta interbelică şi cea contemporană, fără a impune privirii fermecate de forme, contraste şi culori, reveniri sau reluări ale unor discursuri plastice revelatoare. Popasul pictorilor la Balcic din vara anului 2007 se finalizează printr-o amplă expoziţie pe care Muzeul de Artă Constanţa o găzduieşte cu bucurie pentru a reface comparativ, în lumina şi atmosfera sudului, un parcurs exemplar”, a spus doamna Doina Păuleanu.

Despre cele două valori ale operei de artă (simbolică si de piaţă) a vorbit şi doamna Mihaela Dragomir, a carei alocuţiune a cuprins şi o trecere în revistă a manifestărilor pe care le va organiza în toamna aceasta. “Farmecul său oriental, lumina blândă, dar mereu schimbătoare, chiparoşii, stâncile de calcar alnuriu, cartierul tătărăsc, încrengătura de străduţe pavate cu piatră şi, desigur, locurile cărora prezenţa Reginei le-a conferit o eternă nobleţe, fac din Balcic un oraş de vis”, a spus doamna Mihaela Dragomir. “Această a patra ediţie încheie un ciclu şi deschide unul nou. Vom merge mai departe, în căutarea de noi locuri care să îi inspire pe plasticieni şi să polarizeze mediul artistic românesc. Astfel, Pictori de azi la Balcic se va metamorfoza în Pictori de azi şi de mâine“, a mai precizat preşedinta Asociaţiei Elite Art Club UNESCO.

Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada 30 august - 20 septembrie.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com