Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.06.2010

Astronomia 2010

Societatea Astronomică Română de Meteori în colaborare cu Direcţia pentru Tineret a Judeţului Dâmboviţa organizează ediţia a 2-a a taberei tematice pentru tineret Astronomia 2010, având ca temă centrală astronomia şi fotografia. Acţiunea se va desfăşura la Centrul de Vacanţă Vânătorul din judeţul Dâmboviţa în perioada 12-18 iulie 2010.

În programul taberei sunt incluse activităţi specifice de educaţie prin astronomie şi fotografie:
- Iniţiere în astronomie, orientarea pe boltă, folosirea hărţii cereşti, identificarea constelaţiilor, a stelelor şi a planetelor, meteori, galaxii, nebuloase, roiuri de stele, mişcarea bolţii, mişcarea aparenţă şi fazele Lunii, anotimpurile, folosirea binoclului şi a instrumentelor astronomice, observaţii astronomice cu ochiul liber şi prin telescop;
- Aplicaţii practice ale astronomiei, aflarea punctelor cardinale, orientarea în teren pe timp de zi şi de noapte;
- Iniţiere în fotografie, fotografia în natură şi astrofotografia, expoziţie de fotografie astronomică;
- Proiecţii de imagini şi filme, program de planetariu, observarea Lunii (cratere şi munţi), a Soarelui, a planetelor şi a altor corpuri cereşti prin lunete şi telescoape performante.

Fiecare participant va avea acces la instrumente, aparatură şi materiale educaţionale specifice. Activităţile vor fi susţinute de specialişti şi voluntari, membri ai Societăţii Astronomice Române de Meteori.

În program figurează şi activităţi turistice (drumeţie şi educaţie montană, vizitarea unor peşteri) desfăşurate în colaborare cu membri şi specialişti ai Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ şi ai Asociaţiei de Turism Chindia.

Participarea este deschisă grupelor de vârsta 10-14 şi 15-20 de ani. Pot participa şi tineri cu vârsta peste 20 de ani, profesori şi părinţi, pentru aceştia urmând a fi completat programul cu activităţi speciale.

Costul este de 435 lei/persoană, în care sunt asigurate:
- 6 nopţi de cazare şi masă (3 mese/zi);
- Transportul de la Târgovişte la Vânătorul şi retur cu autocar modern;
- Program complet, cursuri de instruire în astronomie şi fotografie susţinute de specialişti, asistenţă pe toată perioada taberei, acces la instrumente şi aparatură, aplicaţii practice, drumeţii, foc de tabără, acces la toate facilităţile complexului (club, teren de sport, TV etc.);
- O hartă a cerului şi diplomă de participare.

Se acordă o gratuitate la 10 persoane.

Programul începe luni, 12 iulie, cu masă de seară şi se termină duminică, 18 iulie, cu masă de prânz. Locul de preluare pe 12 iulie, ora 15:00 şi de debarcare pe 18 iulie, ora 14:00 este în Târgovişte, în faţa Stadionului Municipal (lângă Muzeul de Istorie/Curtea Domneasca-Turnul Chindia).

Pentru mai multe informaţii, puteţi lua legătura cu Valentin Grigore, preşedinte SARM, la telefon 0722829034 sau prin e-mail la sarm.ro@gmail.com

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Lectii, Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com