Galeria de Arta

arta pentru tine

  23.07.2007

Reprezentant al unei asociaţii româneşti în forumul mondial al UNESCO

În perioada 11-13 iulie, a avut loc la Atena Congresul Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO, la care au participat 68 de ţări, din totalul celor 85 de membri.

În cadrul acestui forum mondial, reprezentanta României, doamna Daniela Popescu, a fost aleasă în consiliul de conducere al Federaţiei. Decizia vine ca urmare a activităţii susţinute a doamnei Popescu în structurile UNESCO, în dubla sa calitate de secretar–general al Federaţiei Europene a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor UNESCO şi de preşedinte executiv al asociaţiei ELITE ART Club UNESCO. Este de menţionat, de asemenea, că doamna Daniela Popescu a fost singura femeie aleasă în consiliul de conducere al FMACU.

Principalele teme de discuţie din cadrul forumului au vizat dezvoltarea durabilă, cooperarea cu alţi parteneri ai societăţii civile şi definitivarea de noi strategii concertate ale entităţilor UNESCO, pentru ca aceastea să poată face faţă cu succes contextului global în continuă schimbare. În acest sens, pe parcursul desfăşurării congresului au avut loc mese rotunde dedicate fiecărei regiuni în parte.

Federaţia Mondială a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor UNESCO, al cărei preşedinte este domnul Georges Christophides din Cipru, are astăzi privilegiul de a conta pe acţiunea a aproximativ 3700 de cluburi din peste 85 de state.

Cluburile UNESCO aduc laolaltă cetăţeni de toate vârstele şi din toate păturile sociale, în serviciul idealurilor organizaţiei. Create sub egida Comisiilor Naţionale pentru UNESCO, ele desfăşoară o paletă variată de activităţi, urmărind să îşi afirme, prin fiecare dintre acestea, angajamentul faţă de principiile ce derivă din principiile Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Stiinţă şi Cultură.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Ma bucur sa aflu ca exista o asociatie romaneasca in federatia cluburilor UNESCO si ca presedinta executiva a acestei org a fost aleasa in conducerea federatiei.

    M-ar interesa insa mai multe info despre aceasta asociatie, si v-as fi recunoscatoare sa-mi dati legatura cu doamna D Popescu.

    Stefana Bianu, Paris
    (curator al Simpozionului International de Sculptura Monumentala-ROSIA MONTANA-2006, detalii: www.simpozionrosiamontana.ro)

    Comentariu de Stefana Bianu | 24.07.2007

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com