Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.12.2007

Critica îl face pe artist

Freddie Linsky este un puşti de doi ani care a păcălit lumea artistică, făcând-o să creadă că este un artist profesionist. După cum informează cotidianul britanic Daly Mail, mama sa, lector la Hampstead School of Art şi critic de artă liber-profesionist, a vrut să facă o glumă, expunând într-o cunoscută galerie de artă online câteva lucrări făcute în joacă de fiul ei, inclusiv una realizată cu sos de roşii. La fiecare a adăugat un comentariu de specialitate, înflorit până la ridicol, atribuindu-le unui artist cunoscut, care a participat la expoziţii importante şi care “şi-a dedicat toată viaţa artei”.

Freddie Linsky

Astfel, despre o “creaţie” în care predomină roşu şi verde a spus că reflectă o îndrăzneaţă folosire a culorii şi este inspirată de maniera de a picta în plein air a lui Monet.

Freddie Linsky

Lucrare “inspirată de Monet”

Spre surpriza mamei lui Freddy, lucrurile au fost luate în serios, contactând-o oameni dornici să cumpere lucrările şi chiar un muzeu din Germania, interesat să le includă într-o expoziţie. Curioasă cât de departe pot merge lucrurile, aceasta le-a răspuns tuturor din parte artistului. Unii n-au aflat nici până acum că “artistul” are numai doi ani.

O mâzgălitură cu negru, intitulată “Cel mai iubit elefant”, este descrisă ca folosind caligrafia orientală într-un mod experimental. Aceasta chiar s-a vândut cu 20 de lire sterline.

Freddie Linsky

“Cel mai iubit elefant” de Freddie Linsky

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Umor, Stiri, Pictura
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com