Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.05.2008

Lucy Liu a vernisat o expoziţie în Europa

Binecunoscuta actriţă americană de origine chineză Lucy Liu a făcut un pas important într-o posibilă carieră de artist plastic prin deschiderea unei expoziţii personale la galeria SixFriedrichLisaUngar din München, Germania. Actriţa, în vârstă de 39 de ani, debutează astfel în Europa cu 18 lucrări recente, ale căror preţuri merg de la 5.000 la 20.000 de euro.

Lucy Liu

Actriţa este recunoscută pentru personajele bine conturate pe care le-a interpretat, multe dintre acestea fiind pline de sexualitate. Inspirată din vechile gravuri erotice japoneze, Lucy Liu reprezintă scene intime, cupluri înlănţuite, nuduri feminine, dar şi o pânză infăţişând o geişă pe fundalul unui peisaj difuz albastru-verzui.

Lucy Liu

“Primul meu iubit” de Lucy Liu

Picturile sunt realizate în culori acrilice, fără adâncime, iar umbra şi lumina lipsesc în cea mai mare parte. Se simt influenţe pop-art, dar există şi urme ale maeştrilor europeni Matisse, Schiele sau Klimt.

Lucy Liu

“Rosy Geta” de Lucy Liu

În afară de pânzele cu caracter erotic, Lucy Liu expune şi colaje din lemn, cu profiluri cubiste.

Lucy Liu

Lipsa rafinamentului tehnic e recunoscută şi de actriţă, care admite că lucrează mai degrabă “inuitiv, spontan şi după propriile reprezentări”.

Lucy Liu

Crescută într-o familie de emigranţi chinezi, Lucy Liu n-a dorit să renunţe la rădăcinile sale orientale. Pentru câteva luni, ea a studiat arta plastică la Beijing, dar a fost şi discipolul maeştrilor de la New York Studio School of Painting.

Lucy Liu

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com