Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.02.2008

Fallen Angel

Duncan Elliott, un artist plastic britanic în vârstă de 43 de ani, a scormonit prin multe meleaguri ale Europei în ultimii 3 ani, în căutarea unor pietre care să fie asemănătoare unor părţi din anatomia umană. Perseverenţa l-a condus spre împlinirea visului său: realizarea unui personaj, fără a sculpta cu dalta şi ciocanul. Lucrarea, de mari dimensiuni, cântăreşte 2 tone şi jumătate, fiind alcătuită din aproximativ 300 de pietre. Cea mai mare bucată cântăreşte 90 de kilograme şi constituie abdomenul, iar cele mai mici se găsesc la unghii. Ansamblul este susţinut de un schelet din oţel.

Fallen Angel

Lucrarea se numeşte “Fallen Angel” (”Îngerul căzut”) şi îl reprezintă pe Satan după ce a fost aruncat din Rai. Este expusă în premieră la Crown Plaza Hotel din Liverpool.

Duncan Elliott a declarat: “Unii oameni cred că eşti nebun când începi să te uiţi la pietricele şi le spui că ar fi nişte unghii perfecte, dar tocmai acesta e farmecul”. Artistul a mai adăugat: “Sculptura clasică întotdeauna a impus voinţa sculptorului asupra pietrei, ciocănind-o şi zdrobind-o. Lucrarea mea foloseşte formele naturale ale pietrelor, neatinse”.

Aventura găsirii pietrelor l-a costat aproximativ 30.000 de lire sterline şi multe zile de muncă istovitoare. A rezultat însă cea mai mare creaţie a sa, adăugată celor 60 de sculpturi anterioare.

Duncan Elliott

Duncan Elliott în atelierul său

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Ma face sa sper ca nu sunt singura nebuna care cauta sensuri si mesaje in farame de pietre din rau…

    Comentariu de Delia | 5.02.2008

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com