Galeria de Arta

arta pentru tine

  28.09.2009

Uverturi în albastru

În perioada 29 septembrie – 13 octombrie 2009, la Atelierul de creaţie Sultana se deschide expoziţia de pictură “Uverturi în albastru”, semnată de Rodica Sultana, cea care este şi mentorul acestui spaţiu cultural. Vernisajul va avea loc marţi, 29 septembrie, ora 18:00. Expoziţia intitulată sugestiv “Uverturi în albastru” este un proiect ce se doreşte a fi un nou început pentru creaţiile ce vor urma - începutul unui nou mod de abordare a temelor plastice, o trecere dorită de la pictura realist-naturalistă către pictura decorativ-abstractă sau abstract-figurativă, prin abordarea unor tehnici ce aparţin artei decorative (stilizare, ritm, repetiţie, aşternerea culorii în aplat etc).


După cum mărturiseşte artista Maia Martin, expoziţia “Uverturi în albastru” are ca subiect Natura. Iubind diversitatea naturii, pictoriţa a încercat să redea fărâme din ea, fărâme ce au rezonat cu sufletul său sensibil. Dincolo de subiect, preocupările sale au fost legate şi de tehnică, şi de cromatică. Cel mai mult a intrigat-o şi fascinat-o contrastul culorilor albastru şi verde, contrast în care verdele devine un cald catalizator al albastrului pătrunzător. A stilizat, a distrus şi recompus colţuri de viaţă cu o mare bucurie de a picta şi de a dărui trăiri interioare.

Lucrări precum “Acvamarină”, “ADN-UL cercului”, “Intimitate”, “Emanaţii domestice”, “Erupţii marine” par desprinse de sub lupa microscopului unui savant biolog. Alte lucrări înfăţisează peisaje ce devin în mod ciudat microcosmosuri inspirate dintr-o realitate aflată la scară mare. Pădurile şi iezerul par celule mărite, iar copacul, un microorganism pluricelular (”Pădure albastră”, “Iezerul”, “Copacul”).

“Acvamarină”, de Rodica Sultana

Peisajul natural este completat de cel citadin: o ruină ni se dezvăluie treptat în lucrarea “Toamna 2″. Florile devin elemente atât ale unor compoziţii abstracte (”Floarea-soarelui”), cât şi motive ale unor adevărate tapiserii pictate (”Roze în albastru”, “Flori în azur”).

“Flori în azur”, de Rodica Sultana

Astfel, creaţiile artistei Rodica Sultana devin mărturii ale unui om aflat în trecere pe Planeta Albastră. Acest om, explorator şi observator, ne reînvaţă o lecţie de rezistenţă şi de sensibilitate.

 
Vezi tot albumul

Pentru mai multe detalii legate de expoziţie sau activitatea Atelierului de creaţie Sultana puteţi telefona la 021.6681822 sau puteţi scrie la adresa de e-mail ateliersultana@gmail.com. Adresa Atelierului este Calea Griviţei nr 403, bloc R, scara B, subsol (intrare prin spatele blocului), sector 1, Bucureşti.

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com