Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.11.2013

Tribuna Graphic 2013 / Locul obiectelor de artă în cultura vizuală contemporană

În cadrul programelor „Lecţie deschisă” şi „Conferinţele Tribuna”, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, în parteneriat cu Revista de cultură „Tribuna”, organizează miercuri, 6 noiembrie 2013, de la ora 16:00, conferinţa cu titlul „Locul obiectelor de artă în cultura vizuală contemporană… Este şi rămâne GRAFICA obiect sau se transformă în raze de lumină…???”, susţinută de artistul plastic Borgó (Ungaria). Intrarea este liberă. Conferinţa e urmată de vernisajul expoziţiei internaţionale de grafică contemporană „Tribuna Graphic”, manifestare iniţiată de revista de cultură „Tribuna” şi organizată în colaborare cu Fundaţia Culturală „Bienala Internaţională de Grafică Cluj”, cu scopul de a promova arta grafică prin invitarea unor creatori de marcă.

Lucrare de Ciprian Ciuclea


Originar din Târgu-Mureş, dr. György István Csaba (n. 1950), alias Borgó, a absolvit secţia de pictură a Institutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, promoţia 1980. Stabilit definitiv în Ungaria, în oraşul Szimabesenyő, desfăşoară o susţinută activitate didactică ca profesor al Colegiului „Eszterházy Károly” din Eger, Departamentul de Arte Vizuale. În paralel, activează ca membru fondator sau titular a numeroase asociaţii profesionale înfiinţate pe teritoriul Ungariei: Asociaţia Naţională a Artiştilor Maghiari, Societatea Artelor Frumoase şi Aplicate, Atelierul „Vajda Lajos” din Szentendre, Academia de Litere şi Arte „Széchenyi”, Grupurile artistice „MAMÜ” şi „Tulsó P.”. Portofoliul artistului reuneşte un număr de 66 de expoziţii personale, peste 300 de participări la expoziţii de grup organizate în ţară şi străinătate şi o serie amplă de premii şi distincţii, dintre care menţionăm Premiul „Munkácsy” obţinut în anul 2002. Lucrările sale figurează în prestigioase colecţii publice din Ungaria, Franţa, Belgia, Suedia, SUA, Japonia, Egipt şi Thailanda.

Lucrare de Ron Garrett

Ajunsă la ediţia a patra, expoziţia Tribuna Graphic a fost iniţiată şi organizată de revista Tribuna cu scopul de a aduce artele grafice în atenţia publicului. Invitarea unor artişti de marcă cu lucrări de înaltă calitate artistică, opţiunea pentru o diversitate de tehnici grafice şi teme a fost o constantă în organizarea acestor expoziţii al căror curator este de la prima ediţie graficianul Ovidiu Petca, membru al redacţiei revistei. În acest an au fost invitaţi 30 artişti, reprezentând 20 de ţări din Europa, America, Asia şi Africa.

Lucrare de Rakesh Bani

Participă: Rakesh Bani (India), Borgó (Ungaria), Sandro Bracchitta (Italia), Eduardo Brenes (Costa Rica), Wolfgang Brenner (Germania), Alicia Candiani (Argentina), Emilio Carrasco Gutierrez (Mexic), Haruko Cho (Japonia), Ciprian Ciuclea (România), Hayri Esmer (Turcia), Ron Garrett (SUA), Esteban Grimi (Argentina), Irving Herrera (Mexic), Zoran Jakimovski (Macedonia), Irina Kazeeva (Rusia), Erkin Keskin (Turcia), Mikael Kihlman (Suedia), Guy Langevin (Canada), Nedko Nedkov (Bulgaria), Márcio Pannunzio (Brazilia), Valter Paraschivescu (România), Denise Pelletier (Canada), Endi Poskovic (USA), Tomiyuki Sakuta (Japonia), Nauer Spíndola (Brazilia), Paul Ssendagire (Uganda), Géza Szõcs (Ungaria), Giovanni Turria (Italia), Benjamin Vasserman (Estonia), Bart Verburg (Olanda). La fel ca şi în anii precedenţi, la închiderea expoziţiei lucrările vor fi donate Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Lucrare de Irving Herrera
 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com