Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.05.2012

Trăiește sănătos!

Prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale „Trăiește sănătos!”, Romfilatelia lansează o invitație, prin timbre, la o alimentație și un stil de viață sănătos. Emisiunea conține trei mărci poștale – cu valorile nominale de 0,50 lei, 1,60 lei și 2,10 lei, un plic prima zi, un album filatelic și un carton filatelic. Începând cu ziua de joi, 3 mai 2012, emisiunea de mărci poştale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

bloc de 3 timbre

A mânca sănătos este unul dintre cele mai actuale și importante subiecte ale societății moderne având în vedere ritmul de viață agitat ce cauzează probleme de greutate, boli cardiovasculare sau afecţiuni digestive. O hrană sănătoasă constă în suma celulelor și a elementelor chimice, prin care sunt reglate procesele metabolice ale corpului uman.

Nu există un aliment care sa ne asigure tot aportul nutrițional necesar, de aceea este esențial ca dieta noastră zilnică să fie variată și să includă fructe, legume, ouă, lactate, carne, pâine sau cereale.

În general, fructele precum mărul, strugurii sau piersica au în structura lor fibră, apă și vitamina C, fiind necesare pe termen lung pentru schimbările celulare și contribuind major la sănătate și prevenirea bolilor. De asemenea, consumul de legume este și el deosebit de important întrucât are efect dublu: asigură protecția organismului uman și combate apariția unor boli. Alături de conținutul bogat în vitamine, legumele conțin și fibre naturale, au puține calorii și sunt sărace în grăsimi, influențându-ne pozitiv întreaga stare de bine și ajutându-ne în multe regimuri alimentare.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Filatelie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com