Galeria de Arta

arta pentru tine

  26.02.2008

Templul cerului

Marţi, 26 februarie 2008, ora 17:00, la Studioul Teritorial de Radio Cluj va avea loc vernisajul expoziţiei de artă textilă a artistei Manuela Botiş, intitulată “Templul cerului”. Sunt expuse 33 de lucrări, cu referire la numărul hristic, un element simbolic de decriptare a traseului spiritual pe care Manuela Botiş îi invită pe iubitorii de artă să îl parcurgă.

Manuela Botiş este o artistă foarte cunoscută în mediul artelor vizuale de la Cluj. La nivel naţional, Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru artă textilă în anul 2004 i-a adus recunoaşterea. În 2005, a participat la Bienala de Artă de la Beijing de unde s-a întors cu impresii şi amintiri cromatice care au alimentat o nouă serie de lucrări, care pot fi văzute în această expoziţie.

“Templul cerului” este un titlu cu dublă conotaţie: geografic trimite la unul din cele mai impresionante monumente arhitectonice de secol XV ale Chinei, iar metaforic sugerează continuitatea tematică cu seriile precedente de lucrări de artă textilă. Spiritualitatea ortodoxă, explicit invocată în compoziţiile Manuelei Botiş, este acum circumscrisă unui cadru spiritual mai larg, care integrează elemente extrem orientale, de la culorile tari folosite (roşu, albastru), până la simbolurile geometrice ale cercurilor înscrise în pătrat, ce trimit la mandala orientală. De altfel, similar mandalei, lucrările artistei vor să conducă privitorul spre starea de armonie interioară, indusă de echilibrul cromatic şi al formelor.

“Templul cerului” este a doua expoziţie personală a Manuelei Botiş în Galeriile Radio şi poate fi vizitată până în 13 martie 2008.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Arta textila, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com