Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.06.2008

Marginalii la miniatura de carte armenească

Luni, 16 iunie 2008, ora 17:00, Studioul Teritorial de Radio Cluj prezintă la Galeriile Radio vernisajul expoziţiei de pictură şi cermanică “Marginalii la miniatura de carte armenească”, a artistei Lucia Lobonţ.

Lucia Lobonţ este absolventă a Academiei de Arte Vizuale Ioan Andreescu, promoţia 1997, secţia ceramică, şi este membru al Uniunii Artiştilor Plastici Cluj. În perioada 2000-2008 a activat ca designer de creaţie în firme de ceramică şi porţelan la Cluj, dar şi în Vietnam, la Saigon.

Ca artist expune regulat în numeroase expoziţii de grup încă din facultate, la Cluj, Bucureşti, Bistriţa, Turda, Sibiu. Participă la expoziţii internaţionale de grup în Germania, China, Marea Britanie, Vietnam.

Seria lucrărilor expuse acum pe simezele Galeriilor Radio sunt rezultatul interesului său pentru miniatura armenească de carte religioasă, de unde sunt împrumutate teme şi motive, transpuse pe suprafeţe originale, apropiate de specializarea artistei, ca porţelanul sau ghips cartonul. Farfuriile de porţelan pictat cu personaje biblice sau motive zoomorfe au fost punctul de pornire al demersului său creator, extins apoi asupra panourilor de ghips carton de dimensiuni medii, care explorează puritatea liniei grafice, efectul decorativ al petei de culoare, abundenţa barocă a ornamentului. Fie cermaică sau panouri bidimensionale, efectul pictural şi decorativ predomină asupra narativului. Desenul naiv conjugat cu influenţa orientală a abundeneţi decorative seduce şi invită privitorul să construiască un spaţiu mitologic personal, ce transcede graniţe culturale sau spirituale.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2023 GaleriaDeArta.com