Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.03.2010

superEMBRIO

Vineri, 19 martie 2010, de la ora 19:00, Galeria Mora organizează vernisajul expoziţiei de pictură şi obiect “superEMBRIO” de Ramon Sadîc.

superembrio

“superEMBRIO”, personajul creat de Ramon Sadîc, este un personaj contemporan nouă şi lumii în care trăim, o lume percepută ca fiind confuză, veselă şi cinică în acelaşi timp, concentrată pe prezentul imediat.

“superEMBRIO” este un anti-erou compozit şi multiform, o figură inspirată de benzile desenate americane cu super-eroi. Dar, spre deosebire de aceştia din urmă, superEMBRIO nu posedă o putere supranaturală clar definită.

Deşi este un embrion (termenul provine din greaca veche şi s-ar traduce prin “ceva care creşte, evoluează”), superEMBRIO este încremenit într-o atitudine inactivă şi apare ca o crisalidă împietrită în formă vizuală. Din această perspectivă, embrionul gras şi pus pe miştocăreală ne reprezintă pe mulţi dintre noi, neputinţele noastre, laşităţile noastre ascunse în spatele unui paravan de forme fără fond găunoase şi împachetate într-o formă de discurs “actual”. Apariţia sa exterioară reflectă critic goliciunea interioară, embrionul obez şi băşcălios făcând aluzie şi la multe figuri din politica românească, cu care are în comun spiritul absurdităţii zilnice ridicat la nivel de conduită normală.

superEMBRIO nu are o alură definitivă, ci stă sub semnul indeciziei, al ironiei şi al fragmentării. Lucrările lui Ramon Sadîc tulbură şi amuză în acelaşi timp. Zâmbetul personajului său este şi el unul veritabil, dar în acelaşi timp emfatic, precum substanţa acestei creaturi jucăuşe şi vag ameninţătoare.

Ramon Sadîc, născut în 1975, este absolvent al Universităţii de Arte “Luceafărul” din Bucureşti, secţia Pictură. Preocupările sale artistice includ acum atât pictura, ilustraţia, sculptura, cât şi designul interior sau designul de obiect. Subiectele des abordate în diferitele sale creaţii sunt în strânsă legătură cu zona socială, care deseori se intersectează cu cea politică.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 19 martie - 10 aprilie 2010, de luni până vineri, orele 11:00 - 17:00, sau cu programare la telefon 021/316.55.41.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com