Galeria de Arta

arta pentru tine

  16.04.2010

Accidente, mutaţii şi greşeli

Galeria Mora din Bucureşti şi Liliana Basarab invită publicul iubitor de artă la vernisajul expoziţiei de ceramică “Accidente, mutaţii şi greşeli”, ce va avea loc vineri, 16 aprilie 2010, ora 19:00. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 16 aprilie - 6 mai 2010, de luni până vineri între orele 11-17 sau cu programare la telefon 021 316 55 41.

liliana-basarab.jpg

Mihaela Vărzari spune: “În grupul de lucrări de ceramică, artista vizuală Liliana Basarab prezintă o instalaţie care examinează cu inteligenţă şi agerime impotenţa şi frustrarea datorată conexiunilor imposibil de evitat. Această serie de lucrări executată în ceramică descrie obiecte familiare cum ar fi sandale, sticle, fotbalişti care au suferit o modificare ca rezultat a unor accidente, mutaţii şi greşeli. Naraţiunea descrie o sticlă cu protuberanţa, ‘insarcinata’, care având calităţi maternale face posibilă apariţia unei familii “pervertite” în care mama, tatăl şi copilul sunt interconectaţi prin bareta sandalelor urmată de stautuete în miniatură ce reprezintă frăţii care împart acelaşi picior, fapt cu consecinţe catastrofale pentru jocul lor de fotbal. Opresiunea şi zădărnicia unor acţiuni datorată strictelor interconectii creeeaza imaginea unei familii blestemate şi sortite eşecului. Artistă se poziţionează critic în relaţie cu stigmatizarea socială prin creerea unei meta-realitati care funcţionează după diferite standarde, care odată articulate atrag după sine o serie de repercusiuni. Autoanaliza şi introspecţia devin unelte pentru înţelegerea sistemului personal de valori şi a realităţii înconjurătoare.”

Artistul vizual Liliana Basarab s-a născut în 1979 şi trăieşte şi lucrează în Iaşi. A făcut parte din promoţia 2005-2006 a programului de rezidenţă “Le Pavillon”, unitatea pedagogică a “Palais de Tokyo” din Paris.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com