Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.02.2013

Realitatea din spatele imaginii

Începând cu luna februarie 2013, Muzeul Naţional de Artă al României reia seria programelor şi evenimentelor pentru tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani cu un eveniment în cadrul expoziţiei “Mărturii. Frescele Mânăstirii Argeşului“, care îşi propune descoperirea poveştilor nebănuite din spatele operelor de artă.

expo

Programele educative pentru publicul adolescent oferite de MNAR se desfăşoară sub motto-ul “Aţi fi surprinşi câte se pot ascunde într-un muzeu, dacă există oamenii potriviţi care să vă arate!” şi vor avea loc în al patrulea week-end al fiecărei luni calendaristice.

Conform formulei deja consacrate de programele educative ale muzeului, întâlnirea este structurată într-o vizită interactivă în expoziţie, urmată de un atelier de creaţie. Întâlnirile au loc sâmbătă, 23 februarie, începând cu ora 12:00, pentru cei cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani şi duminică, 24 februarie, începând cu orele 12:00 şi 15:00, pentru cei cu vârste cuprinse între 15 si 18/19 ani.

“Realitatea din spatele imaginii” propune adolescenţilor să meargă mai departe de ceea ce văd, să privească în profunzime şi să analizeze ceea ce se află în spatele unei lucrări de artă, a personajelor portretizate sau a obiectelor cu care acestea se înconjurau. În cadrul atelierului, participanţii vor recrea şi decora o piesă vestimentară din garderoba principilor de acum 500 ani.

Întâlnirea are o durată de 2 ore. Preţ biletului este de 7 lei/persoană. Înscrierea se face individual, doar pe baza programării la tel. 021.313.30.30 interior 876, sau prin e-mail la adresa educatie@art.museum.ro

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com