Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.06.2013

Portretul Giovnannei Spinola Pavese

În luna iunie 2013, Muzeul Naţional de Artă al României invită tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani la un program din seria întâlnirilor pentru publicul adolescent, “Opera de artă la microscop”. Întâlnirile au loc sâmbătă, 8 iunie, începând cu ora 12:00, şi duminică, 9 iunie, începând cu ora 15:00, în Galeria de Artă Europeană a MNAR şi aduc “sub microscop” tabloul “Portretul Giovnannei Spinola Pavese” de Pieter Paul Rubens (1577-1640).

Opera de artă la microscop

Seria de programe “Opera de artă la microscop” se înscrie în demersurile educative nonformale ale MNAR şi prezintă adolescenţilor câte o lucrare de artă (pictură, sculptură, artă decorativă) din galeriile permanente sau din expoziţiile temporare ale muzeului, în al doilea week-end al fiecărei luni calendaristice.

Fiecare întâlnire presupune o vizită interactivă care aduce în discuţie o singură operă de artă din patrimoniul expus, explorând teme legate de subiectul lucrării, de artist şi de tehnică, dar şi teme care pot evidenţia legătura dintre artele plastice, orizontul cotidian şi preocupările adolescenţilor.

Vizita este urmată de un atelier interactiv de scriere creativă sau de o dezbatere, care preia subiectele discutate pe parcursul vizitei în galerie, pentru a le aborda de această dată din punctul de vedere al participanţilor la programe.

Preţul biletului este de 10 lei/persoană. Durata aproximativă este de 1 oră şi 45 de minute. Participarea se face pe bază de înscriere individuală, la telefon 021.313.30.30 - interior 876, sau prin e-mail la educatie@art.museum.ro

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com