Galeria de Arta

arta pentru tine

  21.03.2013

Priviri şi privitori

Muzeul Naţional de Artă al României invită tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani la al doilea program din seria întâlnirilor pentru publicul adolescent care se desfăşoară sub motto-ul “Aţi fi surprinşi câte se pot ascunde într-un muzeu, dacă există oamenii potriviţi care să vă arate!”. Programul este structurat într-o vizită interactivă în Galeria de Artă Europeană, urmată de un atelier de creaţie. Întâlnirile au loc sâmbătă, 23 martie 2013, începând cu ora 12:00, pentru cei cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, şi duminică, 24 martie 2013, începând cu orele 12:00 şi 15:00, pentru cei cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani.

Priviri şi privitori

“Priviri şi privitori” porneşte de la ideea că, de cele mai multe ori, grăbiţi în galeriile unui muzeu, putem privi tabloul sau sculptura din faţa noastră fără să vedem ceea ce artistul şi lucrarea încearcă să ne arate. Încurajând o discuţie deschisă între vizitatorii adolescenţi ai muzeului despre relaţia dintre privitor şi obiectul privit, despre percepţie şi maniera în care ne raportăm la subiectul unei lucrări de artă, întâlnirile încearcă să evidenţieze diferenţele subtile între „a privi” şi „a vedea” şi multitudinea de puncte de vedere din care poţi privi un tablou sau o sculptură.

Prin intermediul a patru lucrări din Galeria de Artă Europeană, printre care “Adoraţia magilor” de El Greco (Doménikos Theotokópulos) şi “Vârsta de bronz” de Auguste-Renée-François Rodin, adolescenţii vor putea descoperi cum cele mai simple sau cele mai ascunse detalii pot construi firul poveştii pe care o lucrare o oferă privitorului său.

Durata aproximativă a programului este de 2 ore. Preţul biletului este de 7 lei/persoană. Înscrierea se face individual, doar pe baza programării la telefon 021.313.30.30 interior 876 sau prin e-mail la adresa educatie@art.museum.ro.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Lectii, Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com