Galeria de Arta

arta pentru tine

  30.01.2013

Întâlnirea de joi în expoziţia “Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”

Muzeul Naţional de Artă al României lansează o nouă serie de activităţi pentru public în cadrul expoziţiei “Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului“, sub genericul “Întâlnirea de joi”. Prima din aceste întâlniri are loc joi, 31 ianuarie 2013, de la ora 16:30, şi aduce faţă în faţă cu publicul echipa de curatori, restauratori, arhitecţi şi artişti multimedia care a contribuit la crearea expoziţiei “Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”, la o discuţie despre conceperea şi organizarea expoziţiei.

În cadrul “Întâlnirilor de joi”, Muzeul Naţional de Artă al României îşi propune să ofere publicului ocazia de a intra în dialog cu diverse personalităţi ale vieţii culturale, pornind de la piesele aflate în expoziţia “Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului”. Joia aceasta, publicul este invitat în culisele organizării expoziţiei, pentru a afla detalii inedite din munca specialiştilor care au colaborat la articularea proiectului, de la povestea restaurării frescelor recuperate de la Mănăstirea Argeşului, până la conceperea parcursului expoziţional, a scenografiei şi a materialelor multi-media prezente în expoziţie.

Participă Emanuela Cernea, curator al expoziţiei (MNAR), prof. univ. dr. Oliviu Boldura (CERECS ART), arh. Liviu Constantinescu (director tehnic MNAR), arh. Cristina Constantin (ABRUPTARHITECTURA), Dilmana Yordanova (KOTKI visuals). Discuţia este moderată de Cristina Toma, specialist în educaţie muzeală (MNAR).

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de programare la telefon 021.3148119 sau prin e-mail la comunicare@art.museum.ro

 

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com