Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.11.2013

Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur

Joi, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Librăria Cărtureşti din Cluj-Napoca are loc vernisajul şi lansarea romanului grafic “Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur” de Maria Surducan. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 21 noiembrie 2013 - 10 ianuarie 2014.

Prâslea cel Voinic şi Merele de Aur

De ani de zile, Pasărea Măiastră fura cu viclenie merele de aur din grădinile domneşti. Aşa se face că Prâslea cel Voinic pleacă în urmărirea ei, călăuzit de Lupul Cenuşiu, un înţelept înzestrat cu puteri magice, dar cinic şi lipsit de entuziasm. Eroul nostru ajunge până în tărâmul blestemat, unde Negru Împărat, un genial, dar malefic inventator, plănuieşte, cum altfel, să cucereasca lumea. Legenda spune că la capătul drumului pe Prâslea îl aşteaptă răbdătoare prinţesa… dar tot legenda mai spune ca nimic nu e ceea ce pare.

Prâslea cel voinic îşi spune povestea în banda desenată, într-un roman grafic de 96 de pagini, finanţat prin crestemidei.ro. Inspirată din basmele culese de Petre Ispirescu, povestea se bazează pe o documentare serioasă, care se întinde de la arta bizantină la manga japoneză şi se foloseşte de personalităţi ca Marie Curie sau Nikola Tesla în conceperea unora dintre personaje.

Maria Surducan şi-a încheiat studiile de master la Universitatea de Arta şi Design Cluj şi lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenata şi grafic designer în studioul sau din Cluj. Lucrarile publicate până acum includ două carţi ilustrate, un jurnal de călătorie şi diverse antologii de bandă desenata.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com