Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.04.2009

Comments on a Famous Portrait

Joi, 9 aprilie 2009, de la ora 19:00, la Galeria Ivan are loc vernisajul expoziţei “Comments on a Famous Portrait”, semnată de Cristian Opriş. Expoziţia este deschisă până pe 10 mai 2009.

Comments on a Famous Portrait

Ce preşedinte american se află pe bancnotă de 100 de dolari? Întrebarea de tip quizz îşi găseşte răspunsul în Cursul de gravură imaginat de artistul şi graficianul Cristian Opriş. Icon-ul Benjamin Franklin devine obiectul de studiu perfect, într-o pledoarie pentru gravură şi original, cu tot instrumentarul pe care îl presupune un curs autentic.

Gravura lui Franklin se desfăşoară în timp şi arată, pas cu pas, cu migală şi precizie, de unde a pornit totul, într-un manual/carte-obiect, cu fotografii şi desene, care reconstituie fiecare etapă din procesul gravării.

Bancnota lui Franklin se întoarce şi pe cealaltă parte şi face gravura peisajului american, prin eliminare: Independence Hall cade.

Dar expoziţia lui Cristian Opriş nu e doar o incursiune precisă pentru neiniţiaţi. Artistul glosează pe marginea unei imagini faimoase. Franklin devine Franky, faimosul In God we trust e acum deviza Viţelului de aur: In gold we trust?. Grafitti-urile se împletesc şi se suprapun pe placa de gravură, Franky se multiplică la infinit, devine icon-ul reloaded.

Cristian Opriş, născut în 1973, trăieşte şi lucrează la Cluj. În prezent este asistent la Universitatea de Artă şi Design din Cluj, secţia grafică. A participat la numeroase proiecte individuale şi de grup.

Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până vineri între orele 16:00-20:00 şi sâmbăta între orele 14:00-16:00.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com