Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.09.2009

Breath

Galeria Ivan deschide miercuri, 9 septembrie 2009, ora 19:00, expoziţia “Breath” a lui Dragoş Bădiţă.

Alex

“Alex” de Dragoş Bădiţă, ulei pe pânză, 2009


Realizat în 1999, filmul “Boys Don’t Cry” a câştigat peste 41 de premii, printre care şi Oscar pentru cea mai bună interpretare feminină. Un film independent ce spune o poveste inspirată din realitate, aparent banală, dar extrem de dureroasă, despre identitate şi a fi aşa cum simţi, nu aşa cum ţi se spune că trebuie să fii.

Amintind de această poveste, şi parcă desprins din ea, nici subiectul picturilor lui Dragoş Bădiţă nu pare să aibă nimic ieşit din comun. “Figurile din portrete sunt cu noi, dar nu sunt cu adevărat prezente. Sunt introspective şi evanescente - liniştea chipului lor contrastează cu lumea de emoţii prin care trec. Corespondenţele pe care am vrut să le fac între viaţa interioară şi elementele naturii, ca şi în poezia simbolistă, arată natura misterioasă a sentimentelor în general. Expoziţia este o încercare de a privi oamenii pentru ceea ce sunt, nu pentru ceea ce li se întâmplă ori pentru contextul în care se află.” (Dragoş Bădiţă)

Seria de picturi este completată de video-ul “Breath”, prezenţele feminine din portrete invadând cu respiraţia lor spaţiul galeriei.

Dragoş Bădiţă (n. 1987), originar din Tg-Jiu, trăieşte şi lucrează la Cluj. A absolvit Universitatea de Arte din Cluj în 2009 şi a participat în timpul facultăţii la diverse expoziţii de grup, printre care: Europa Artium/Cluj, Passport/Athena, Manifesto/Cluj, Samuel Brukenthal’s Guests/Avrig.

În acelaşi timp cu expoziţia de la Galeria Ivan, Dragoş Bădiţă participă la expoziţia “Only Cowards Die Without Having Fun”, curator Anca Mihuleţ, organizată de CIAC (8-14 septembrie 2009).

Expoziţia “Breath” rămâne deschisă până pe 10 octombrie 2009 şi poate fi vizitată de miercuri până vineri, orele 16:00 - 20:00, sau sâmbăta, între orele 14:00 - 18:00. Persoană de contact: Marian Ivan, telefon 0721261242.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com