Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.10.2011

Oaşa

Joi, 6 octombrie 2011, de la ora 18:00, la Casa Hermea din Sibiu (Piaţa Mică, nr. 11), echipa revistei săptămânale „Formula AS” organizează vernisajul expoziţiei de fotografie „Oaşa”. Evenimentul cultural-artistic care deschide seria manifestărilor de aniversare a 20 de ani de la întemeierea revistei are doi actori principali: fotoreporterul Iulian Ignat, redactor la revista „Formula AS”, și părintele Pantelimon Șuşnea de la Mânăstirea Oașa.

Oasa

Călugăr și preot înzestrat deopotrivă cu har duhovnicesc și cu talent de excepţie, după ce și-a dovedit măiestria ca pictor iconar, părintele Pantelimon își dezvăluie, în expoziţia de la Sibiu, și marele său talent fotografic, exprimat prin imagini de-o frumuseţe nepământeană. Nume foarte prezent în revista “Formula AS”, Iulian Ignat și-a depus, și el, marca pasiunii și a talentului său fotografic incontestabil, în expoziţii notate la maximum.

Colegi de generaţie tânără (ambii au în jur de 35 de ani), cei doi artiști vor celebra la Sibiu o temă comună: Oaşa, mânăstire din Munţii Șureanu, de care revista „Formula AS” este profund legată spiritual şi – prin prezenta expoziţie – cultural. Cele 40 de lucrări alb-negru şi color, cuprinse în expoziţie, vorbesc despre viaţa de zi cu zi a comunităţii de călugări de la mânăstire ori surprind credincioşi veniţi la slujbe şi la spovedanie.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com