Galeria de Arta

arta pentru tine

  6.01.2012

Acuarele şi caricaturi

Luni, 9 ianuarie 2012, de la ora 18:00, la Centrul Cultural al Uniunii Arhitecţilor din România (str. Jean Louis Calderon nr. 48, sector 1, Bucureşti), are loc vernisajul comun al expoziţiilor de acuarelă semnată de Jeni Luchian-Constantinescu şi de caricaturi «CREM» - ediţia specială de iarnă - a lui Marin Creţu. Cele doua expoziţii au “împodobit” noul sediu cu ocazia Revelionului Arhitecţilor, care a avut loc aici la trecerea dintre ani.

Jeni Luchian-Constantinescu şi Marin Creţu

Jeni Luchian-Constantinescu şi Marin Creţu


Arhitectul Marin Creţu a debutat în anul 1968 în revista studenţească “Amfiteatru”, apoi a fost înrolat în paginile revistei Urzica, iar după o vervă publicistică de 2 ani dispare aproape complet din zona caricaturii, refugiindu-se pe sobra planşetă a arhitectului urbanist. Actuala sa răbufnire satirică, ce poate fi măsurată în lung şi-n lat în cocheta sală de expoziţii a noului sediu al Uniunii Arhitecţilor din România, poate fi şi interpretată ca setea unui om ce a străbătut un deşert. Simezele sunt acoperite cu grafică a la CREM, amintind nostalgic de stilul anilor ‘70, desene actuale cu teme arhivizibile, toate incluzând un stil grafic axat pe detaliu, uneori sufocând ideea satirică, alteori ajutând-o să ajungă mai clar la privitor. Expoziţia lui Marin Creţu este un tumult bine conturat, fiecare desen are un miez satiric ce izbeşte din plin, un spectacol al micilor evenimente extrase din tiparul râsu’-plânsului cotidian românesc.

Arhitecta Jeni Luchian-Constantinescu creează realităţi artistice care depăşesc frumuseţea pretextului din natură. Lucrările sale surprind într-un mod extraordinar textura, materialul şi lumina. Imaginile generate cu uşurinţă, dezvăluie un talent şi o tehnică remarcabile.

flori

Flori de Jeni Luchian-Constantinescu

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Umor, Stiri, Pictura, Caricatura, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com