Galeria de Arta

arta pentru tine

  12.07.2013

Muzeul Colecţiilor de Artă primeşte distincţia GADIF

Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF) a decernat distincţia sa Muzeului Colecţiilor de Artă – secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea Francofoniei în România.

Decernarea disticţiei GADIF

Muzeul Colecţiilor de Artă s-a redeschis integral pentru public în iunie 2013, după un amplu proces de consolidare şi renovare a clădirii şi după restaurarea unor importante piese din patrimoniul muzeal.

Membrii GADIF România au apreciat faptul că Muzeul Colecţiilor de Artă beneficiază, în noua sa formulă de expunere, de etichete şi panouri explicative şi în limba franceză (alături de limbile română şi engleză). De asemenea, există variante în limba franceză ale pliantului şi catalogului muzeului. Este pentru prima dată când GADIF decernează această distincţie unei instituţii din România.

Noul Preşedinte al GADIF România este domnul Benoît Rutten, Delegat al Federaţiei Valonia-Bruxelles la Bucureşti, care îi succedă domnului Jean-Hubert Lebet, Ambasadorul Elveției în România și Președinte Emerit al GADIF România.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com