Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.06.2010

Artă fără discriminare, pentru copiii cu deficienţe de vedere

Muzeul Naţional de Artă al României organizează vineri, 11 iunie 2010, de la ora 11:00, un program special pentru elevii de la Şcoala pentru Deficienţi de Vedere din Bucureşti. Acesta face parte din proiectul de responsabilitate socială “Arta uneşte sufletele fără discriminare”, desfăşurat de KFC România, pentru a atrage atenţia asupra copiilor cu deficienţe de vedere, copii cu un important potenţial intelectual, dar adesea neglijaţi şi marginalizaţi de către societate.

program copii cu deficiente

Peogramul de la Muzeul Naţional de Artă al României constă într-o vizită activă interactivă în Galeria de Artă Românească Modernă, unde copiii vor putea atinge diverse exponate, urmată de atelier de creaţie, în cadrul căruia participanţii vor lucra în lut şi vor experimenta tactil diverse materiale precum marmura, bronzul sau lemnul. Tema vizitei este “Omul în artă: corpul omenesc (canoane şi proporţii) şi vârstele omului”. Pe tot parcursul vizitei, copiii vor fi îndrumaţi de un educator muzeal cu experienţă în lucrul cu copiii cu nevoi speciale.

Muzeul Naţional de Artă al României derulează programe pentru copii cu nevoi speciale din 2007, la cererea instituţiilor autorizate (şcoli speciale, centre de plasament, asociaţii, fundaţii).

Următoarele programe în cadrul proiectului vor avea loc pe 16, 17 şi 18 iunie 2010.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com