Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.09.2012

Line and Erasure

În data de 9 septembrie 2012, ora 11:00, este vernisată la asociaţia Kunstverein Ludwigsburg, expoziţia “Line and Erasure” semnată de artiştii români Dan Perjovschi şi Rudolf Bone. Cei doi experimentează în desene murale şi sculpturi cu linii şi structuri dispuse în spaţiu: Dan Perjovschi şi-a făcut un renume internaţional ca artist ilustrator şi va efectua, în corespondenţă cu sculpturile liniare ale lui Rudolf Bone, desene murale în spaţiile Kunstverein Ludwigsburg.

Sculpturile liniare ale lui Rudolf Bone au efect de centre încărcate de energie datorită formei de ghem pe care o adoptă. Operele lui Rudolf Bone se regăsesc sub formă de atomi în arta ilustrativă a lui Dan Perjovschi. Dan Perjovschi se raportează în desenele murale şi arta ilustrativă la spaţiul de lucru şi obiectele aflate în acest spaţiu. Desenele sale nu sunt preconcepute, ci create spontan în timpul procesului de lucru. În data de 14 octombrie 2012 are loc finisajul expoziţiei, urmat de o discuţie cu artiştii la ora 16:00.

Expoziţia “Line and Erasure” poate fi vizitată la Kunsverein Ludwigsburg în perioada 9 septembrie – 14 octombrie 2012. Costurile expoziţiei au fost preluate în întregime de Kunstverein Ludwigsburg după reducerea bugetului Institutului Cultural Român, care ar fi trebuit să susţină participarea artistului Rudolf Bone.

Artiştii Rudolf Bone şi Dan Perjovschi aparţin generaţiei ‘80-’90 în România şi până în 1989 au făcut amândoi parte din contextul experimental Atelier 35 Oradea. Dezvoltată parţial în underground, fără suport politic şi financiar, departe de ideologie şi chiar subversivă la adresa regimului comunist, dar sincronă cu scena artistică internaţională, stilul generat de „Atelier 35” rămâne un simbol pentru arta experimentală din România anilor ‘80. Prietenia şi colaborarea celor doi artişti datează din a doua jumătate a anilor ‘80, fiind marcată de o expoziţie de referinţă Bone-Perjovschi la Galeria Orizont din Bucureşti în 1989.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.kunstverein-ludwigsburg.de.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com