Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.12.2011

Just Another Brick in the Wall

Institutul Cultural Român din Berlin organizează pentru prima dată în Elveţia un important proiect expozițional: “Just Another Brick in the Wall”. Expoziţia are loc între 8 decembrie 2011 și 7 ianuarie 2012 la Galeria Barbara Seiler, cunoscută pentru promovarea artiștilor experimentali, promovaţi frecvent şi prin participarea la târgurile internaţionale de artă de la Rotterdam şi Zürich.

Titlul trimite la cunoscuta piesă a formaţiei Pink Floyd, dar şi la Zidul Berlinului şi la ideea de schimbare radicală a unui sistem politic, cu urmările pe care le aduce o astfel de schimbare în viaţa artiştilor şi a sistemului cultural. Expoziţia, dublată de o dezbatere cu câteva dintre cele mai reprezentative centre de artă contemporană din România explorează responsabilitatea individuală a artiştilor vizavi de sistemul politic. Printre artiştii expuşi se numără Rudolf Bone şi Lia Perjovschi.

Curatorul expoziției, Olga Ștefan promite o expoziție dinamică cu lucrări, instalații, performance, proiecții video și elemente de documentare ale unor centre de artă contemporană și galerii: grupul H’Arta (Maria Crista, Rodica Tache şi Anca Gyémánt), Centrul pe Analiza Artei (CAA), Paradis Garaj (Ştefan Tiron şi Claudiu Cobilanschi), Club Electroputere, Biroul Melodramatic (Irina Popa şi Alina Gheorghe), Centrul de Introspecție Vizuală (Alina Şerban), Galeria Plan B, care vor sintetiza conceptele de “alternativ” și “mainstream” de pe scena de artă românească.

Pe 9 decembrie are loc o dezbatere despre situația scenei artistice din România în contextul socio-economic actual. Se vor pune în discuție strategii de dezvoltare și recuperare ale decalajului artistic și cultural faţă de celelalte țări din Europa. La dezbaterea moderată de Olga Ștefan vor participa: Alina Șerban (Centrul de Introspecție Vizuală), Adrian Bojenoiu și Alexandru Niculescu (Club Electroputere), Mihai Pop (Galeria Plan B) și Esther Eppstein, fondatoarea Message salon, cel mai vechi spațiu artistic alternativ din Zürich.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com