Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.08.2011

Artă contemporană românească la Târgul de artă Preview Berlin 2011

Târgul de artă Preview Berlin 2011 se numără, de la prima sa ediţie din 2005, printre cele mai importante manifestări de artă contemporană din capitala germană. Spaţiul generos din fostul aeroport Tempelhof reuneşte, în perioada 9-11 septembrie 2011, 58 de expozanţi (galerii şi instituţii culturale) din 14 ţări, peste 200 de artişti expuşi şi se bucură de prezenţa a cel puţin 10.000 de vizitatori.

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin asigură pentru prima dată prezenţa românească la acest eveniment prin participarea grupului Vector, cu proiectul „Critical Alienated Works” al artiştilor Dan Acostioaei, Andrea Hajtajer, Dumitru Oboroc, Bogdan Teodorescu. Curator al proiectului este Cătălin Gheorghe. Lucrările artiştilor sunt prezentate în formatul unei expoziţii-concept care explorează tema „procesului muncii” materiale şi imateriale influenţate de contextul periferic, însă internaţionalizat, în care sunt produse lucrările. Conceptul expoziţiei se bazează pe un schimb încrucişat de afecte şi de idei cu publicul unui târg de artă.

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” din Berlin susţine, de asemenea, participarea artiştilor Lea Rasovszky, Dan Raul Pintea, Zoltan Bela şi Adriana Jebeleanu de la Galeria Anca Poteraşu.

Organizatorii târgului sunt galeriile Jarmuschek und Partner şi Loop-raum für aktuelle Kunst. Preview Berlin este una dintre cele mai bune de platforme de promovare pentru tinerii artişti, pentru noile galerii şi pentru spaţii de artă alternativă.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com