Galeria de Arta

arta pentru tine

  3.11.2011

Ion Bârlădeanu, cowboy-ul meu

Luni, 7 noiembrie 2011, la ora 19:30, are loc vernisajul instalației “Ion Bârlădeanu, cowboy-ul meu” la Institutul Francez din București, pe Dacia 77. Instalația concepută de Carmen Lidia Vidu, va prezenta publicului, într-o scenografie inspirată de colajele lui Ion Bârlădeanu, 20 de lucrări ale artistului și 20 de fotografii serie limitată care vor fi puse în vânzare. Expoziția este deschisă publicului în perioada 7 – 28 noiembrie 2011.

Ion B.

Ion Bârlădeanu fotografiat de Barna Nemethi


Ion Bârlădeanu nu este un artist în sensul clasic al cuvântului: nu are studii de specialitate, iar lucrările pe care le creează de mai bine de treizeci de ani au o functie mai degrabă autoterapeutică (de afirmare ingenuă a propriilor dorințe și obsesii, dar și a unei libertăți interioare) decât una pur estetică de adresare către un potențial spectator. Ion Bârlădeanu este un personaj în sensul plin al cuvântului: a visat dintotdeauna să joace în filme, să fie un erou… Colajele pe care le realizează nu sunt altceva decât propriile lui filme, le compune ca un regizor, după o poveste imaginată tot de el.

Instalația concepută de Carmen Lidia Vidu nu face altceva decât să pună “în scenă” personajul Bârlădeanu, îi oferă ocazia de a fi un western hero așa cum s-a visat dintotdeauna.

Carmen Lidia Vidu spune: “Povestea noastră are loc într-un decor de film western, făcut din ziarele care-i servesc ca material de lucru lui Ion Bîrlădeanu: căpițe albe de fân, din ziare, care ascund în ele colajele lui Nea Ion. În mijlocul lor, poze unicat, serie limitată cu Ion Bîrlădeanu, în costum de cowboy, pentru prima oară actor într-un film western.”

Ion Bârlădeanu s-a născut în 1946 în comuna Zapodeni, județul Vaslui. De-a lungul a mai bine de treizeci de ani, Ion Bârlădeanu a selectat și a decupat imagini din reviste, cu care a realizat mai bine de o mie de colaje. Este reprezentat din 2008 de galeria H’Art, iar lucrările sale fac o carieră internațională, fiind expuse la Londra, Copenhaga, Basel, Paris.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com