Galeria de Arta

arta pentru tine

  4.07.2011

În cochilie

Luni, 4 iulie 2011, de la ora 17:00, are loc la Galeria de artă “Europe” din Braşov (strada Mureşenilor nr. 1), vernisajul expoziţiei personale a Agatei Secelean, intitulată “În cochilie”. Va vorbi în deschiderea expoziţiei domnul Nicolae Daicu, preşedintele filialei U.A.P. Braşov.

În cochilie

Adela Niculescu spune: „Această a doua expoziţie personală a artistei reuneşte lucrări realizate la sfârşitul anului 2010 şi în timpul anului 2011.
Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 04.07 – 18.07.2011, programul fiind zilnic de la 14:00 la 19:00.
Spectatorii sunt invitaţi într-o călătorie pe parcursul căreia să descopere lucrările, urmărind traseul introspectiv propus de ea. Tehnica lucrărilor este grafica si interventie în culori acrilice pe hârtie Artistul creaza un spectacol vizual fascinant, in care fuziunea dintre suprarealism si realism are rolul principal. Spiritul sau ludic susţine acest discurs iar culorile folosite dau impresia de transparenţă, de vitraliu, lumina venind de dincolo de o realitate concretă.”

Agata Secelean secelean declară: „Treptat s-a conturat ideea acestei expoziţii pornind de la convingerea mea că fiecare îşi construieşte în timp propria cochilie. Mi-am dat seama că în viaţa de fiecare zi, rutina în care ne lăsăm antrenaţi, micile obiceiuri, tabieturile, încep să ne definească. Problemele cu care te confrunţi te fac să aduni nişte ganduri mărunte, care revin zilnic. Toate acestea sunt ca o substanţă pe care o secretăm şi care se adună picătură cu picătura. În timp formează în jurul tău o cochilie tare, asemănătoare cu cea a unui melc, care ajunge să te închidă în ea şi nu îţi permite să mai ieşi.
Lucrările mele sunt structurate pe trei teme - dualitate, faţetele personalităţi şi îngerii.”

Agata Secelean a absolvit Universitatea de Arte Bucureşti, secţia Scenografie, în 2001 şi locuieşte în prezent în Braşov.

A realizat scenografia mai multor piese de teatru.În paralel a participat la mai multe expoziţii cu lucrări de grafică şi pictură.

Începând din anul 2007 a început să creeze şi bijuterii şi a realizat mai multe colecţii până în prezent.

Amintim câteva dintre evenimentele mai recente:
- În 2010 - “Salonul Judeţean de Artă - Braşov” la Galeria de Artă “Europe” din Braşov, participarea la ediţiile 3 şi 4 ale Târgului de bijuterie de designer “Autor” la Sala Dalles în Bucureşti, expoziţia de grup “Autoportret” la Galeria de Artă Okian din Braşov. Tot în anul 2010 a realizat scenografia piesei de teatru “În căutarea lui Oz”.
- În 2011 - participarea la Expoziţia Judeţeană de artă Braşov la Galeria “Europe”.

Pentru mai multe informaţii despre Agata Secelean, puteţi accesa www.agatart.ro.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com