Galeria de Arta

arta pentru tine

  13.09.2010

Papergirl în Sibiu

Luni, 13 septembrie 2010, de la ora 17:00, are loc la Galeria de Arta Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu (str. Tribunei, nr. 6), vernisajul expoziţiei din cadrul acţiunii “Papergirl”. Expoziţia poate fi vizitată până pe 24 septembrie 2010, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00–16:00.

Papergirl este un proiect anual de street-art iniţiat de Aisha Ronniger în Berlin, în anul 2006. Între timp a fost adoptat de oraşe ca Albany (New York), San Francisco, Cape Town, Charlotte, Sao Paolo sau Northampton. În 2010, Papergirl a ajuns în România şi s-a desfăşurat la Bucureşti, Iaşi, Braşov, iar acum la Sibiu.

Motto-ul Papergirl este: „Oricine primeşte o rolă e norocos şi banii nu pot cumpăra norocul!”; în plus, „E mult mai distractiv să primeşti ceva atunci când nu trebuie să dai nimic în schimb!”.

Într-o formulă spontană, participativă şi total necomercială, organizatorii proiectului primesc lucrări bidimensionale originale de la artiştii interesaţi, fără a impune vreo restricţie legată de mediul artistic sau de conţinut. După strângerea lucrărilor, acestea sunt expuse timp de două
săptămâni, apoi sunt împărţite gratuit în stradă de pe bicicletă.

Mădălina Bardaus, organizatoarea Papergirl la Sibiu, explică: „Papergirl este un proiect care încearcă sa redefinescă într-un mod deschis şi nonşalant scopul pentru care se creează artă. Artistul renunţă la rezultatul pe care ar putea să-l aibă munca lui, iar după o expoziţie organizată cu stil într-o galerie de artă contemporană, îşi scoate arta în stradă pentru a fi distribuită trecătorilor de pe biciclete.”

Distribuţia lucrărilor are loc duminică, 26 septembrie 2010, de la ora 17:00, cu plecarea din Piaţa Mică.

Mai multe detalii pot fi găsite pe www.romanianpapergirl.com.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com