Galeria de Arta

arta pentru tine

  2.05.2012

Festivalul de Film Timishort 2012

Cel mai important festival de film din România specializat exclusiv pe scurtmetraj, Timishort proiectează și premiază cele mai bune filme realizate de regizori tineri din întreaga lume. Ajuns la a 4-a ediție, festivalul se va desfășura între 3 și 6 mai 2012 în trei locații din Timișoara: Cinema Timiș, Aula BCUT și Club Setup. Ca de obicei, el va transforma orașul, pentru 4 zile, într-o mică Mecca pentru cinefili, regizori, producători și amatori de evenimente culturale de calitate.

Cinci oameni de film din patru țări vor juriza Competiția Internațională din cadrul Festivalului de Film Timishort. Regizori tineri, cu filme nominalizate și premiate la festivaluri din întreaga lume, sau promotori de evenimente cinematografice, cei cinci își aduc experiența, profesionalismul și entuziasmul pentru a evalua filmele înscrise la Timishort 2012. Ana David (Portugalia), Cristi Iftime (România), Radu Jude (România), Elad Keidan (Israel) și Krzysztof Sienkiewicz (Polonia) vor alege trei scurtmetraje câștigătoare din cele 24 selectate pentru secțiunea internațională a festivalului.

Co-director al Festivalului de Film Queer Lisboa, portugheza Ana David are o prezență activă la evenimente cinematografice din întreaga lume. Cristi Iftime este câștigătorul trofeului Timishort 2011 pentru cel mai bun film, cu scurtmetrajul “15 iulie”. Radu Jude a regizat scurtmetraje și lungmetraje selecționate în peste 100 de festivaluri din întreaga lume, a luat Premiul Juriului la festivalul de la Sundance pentru Lampa cu căciulă (2006) și premii la Berlin și Sofia pentru “Cea mai fericită fată din lume” (2009). Israelianul Elad Keidan a câștigat mai multe premii prestigioase pentru scurtmetrajul de debut “Hymnon” (”Imn”; 2008), printre care Marele Premiu al secțiunii Cinefondation la Festivalul de la Cannes și trofeul Festivalului de Film NexT, București. Polonezul Krzysztof Sienkiewicz este regizor și promotor activ de evenimente cinematografice, organizator al festivalurilor de film ZubrOFFka și Underground/Independent, precum și al mai multor workshop-uri internaționale de film adresate tinerilor cineaști.

Timishort este organizat de Asociația Română a Filmului Independent, cu susținerea Centrului Național al Cinematografiei, Primăriei Timișoara și Consiliului Local Timișoara.

Pentru mai multe detalii, puteţi accesa www.timishort.ro.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com