Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.05.2007

Festin cultural la Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA din Sibiu a pregatit o suita de manifestari menite sa bucure si sa incante publicul larg. Fie ca sunteti iubitori ai artei peruane, fie ca sunteti impatimiti ai mijloacelor de transport sau dornici de a gusta din deliciul artei culinare, Muzeul ASTRA va invita incepand de joi, 17 mai, la un ”maraton” al diversitatii culturale.

Muzeul de Etnografie Universala ”Franz Binder” (care are statut de departament al Complexului National Muzeal ASTRA) va propune o reintalnire culturala cu America de Sud, prin intermediul expozitiei de ceramica peruana precolumbiana ”Magie. Mister. Mit. Simbol” (17 mai). La vernisaj va fi prezent Excelenta Sa, Domnul Ambasador al Republicii Peru in Romania, precum si mesteri artizani si cantareti peruani.

Pentru patru zile (17–20 mai), sunteti invitati sa participati, in cadrul Festivalului de Film European, la o demonstratie practica a diversitatii culinare traditionale europene. Daca selectia celor mai bune filme realizate in ultimii 40 de ani pe tema gastronomiei, sau o portie consistenta compusa din cele mai proaspete productii ale cinematografiei europene, prezentate pentru prima data publicului din Romania, nu va retin in Piata Mare, puteti vizita Muzeul in aer liber, pentru a degusta mancaruri traditionale din diferite zone ale Romaniei.

Pentru 18 mai, Muzeul ASTRA a pregatit vernisajul Pavilionului Mijloacelor de Transport. Pavilionul adaposteste un patrimoniu inca putin reprezentat in muzeu (si chiar in tara) – alcatuit din mijloace de transport cu roti, vehicule utilizate frecvent in mediul rural. In spatiul pavilionului, vehiculele expuse vor reprezenta o imagine generala a instalatiilor de transport de pe cuprinsul intregii tari. Timp de patru zile, dealeri de autoturisme din Sibiu vor expune, in incinta Muzeului in aer liber, mijloace de transport de ultima generatie, care, la fel ca si cele traditionale, imbina utilul cu frumosul.

Dupa succesul inregistrat anii trecuti, Complexul National Muzeal ASTRA a raspuns, si de acesta data, invitatiei Ministerului Culturii si Cultelor de a se alatura programului european dedicat muzeelor, “Noaptea muzeelor” (19 mai).

Mai multe informatii pot fi gasite pe www.muzeulastra.ro

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com