Galeria de Arta

arta pentru tine

  8.06.2010

Emoţii arhivate

Vineri, 11 iunie 2010, de la ora 19:30, la Galeria 26 din Bucureşti (Str. Dr. Staicovici, nr. 26), are loc vernisajul expoziţiei “Emoţii arhivate” de Marinela Botez şi Claudiu Ciobanu.

Emotii arhivate

Cei doi artişti declară: “Proiectul “Emoţii arhivate” vorbeşte despre un tip de acţiune pe care cu toţii am experimentat-o, reinterpretarea unor evenimente prin schimbarea contextului in care se află. Prin acest proiect ne asumăm un rol autobiografic, folosind figurativul ca formă de exprimare, transpunând în spaţii picturale situaţii şi evenimente personale pe care ni le amintim, accesând arhive de fotografii sau recompunând fotografic o stare traită la un moment dat.
Parcursul proiectului urmăreşte pe de o parte ilustrarea evenimentelor personale desfaşurate temporal, alcătuind o arhivă ce explorează propria istorie afectivă, iar pe de alta parte arată cum toată actiunea poate fi gandită pe parcursul a câtorva secunde, totul întâmplându-se acum, prezentul fiind cel ce contează. Combinând astfel o gândire sintetică cu una analitică, preocupată de detalii, reuşim să lucrăm în această formulă de cuplu, păstrându-şi fiecare direcţia proprie.
Arta noastră reprezintă într-o anumită măsură un discurs critic despre societatea contemporană; înfăţişează un gând despre izolare, dar fără a încerca să definească sau să analizeze, ci propunând un sentiment despre lume. Ne canalizăm interesul spre un mesaj ce urmăreşte iconizarea prezentului într-un sens subiectiv, considerând totodată că pictura este generatoare de imagini senzoriale, dar dintr-o perspectivă semiotică, care semnifică existenţa a altceva, respectiv a unei construcţii mentale.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com