Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.08.2012

Corneliu Porumboiu şi UNATC la espressofilm 2012

Festivalul vienez de scurtmetraje espressofilm dedică în parteneriat cu Institutul Cultural Român din Viena, pentru a doua oară în tot atâtea ediții consecutive, o seară specială scurtmetrajelor UNATC, oferind anul acesta unul dintre punctele de atracție ale sezonului cultural estival – o proiecție cu “Pe aripile vinului” (2002), “Călătorie la oraş” (2003) şi “Visul lui Liviu” (2004), realizate de Corneliu Porumboiu, care a cucerit ulterior criticii şi cinefilii din toată lumea cu “A fost sau n‐a fost” (2006) şi “Polițist, adjectiv” (2009).

După proiecția care va avea loc pe 10 august 2012, de la ora 21:30, Corneliu Porumboiu va intra într‐o discuție moderată cu publicul, prin intermediul unei videoconferințe, regizorul având programate în această perioadă filmări pentru noul său proiect.

Potrivit organizatorilor festivalului espressofilm, “Corneliu Porumboiu este unul dintre reprezentanții emblematici ai noului val cinematografic românesc. Filmele sale care oferă o analiză percutantă a uzanțelor birocratice, includ multe momente care trădează umorul involuntar inerent unor situații la limita dintre real şi suprareal, caracteristică evidentă în debutul său în lungmetraj, A fost sau n‐a fost. Acelaşi lucru se poate spune şi despre scurtmetrajele realizate de Corneliu Porumboiu la UNATC.”

espressofilm este un festival dedicat scurtmetrajelor ce are loc anual în Viena, în lunile iulie şi august, în grădina Muzeului de Etnografie din Viena, un splendid palat baroc aflat în inima oraşului. Din programul de anul acesta al espressofilm nu lipsesc seri dedicate unor nume mari ca Isabella Rossellini, Andrea Arnold, Kathrin Resetarits, precum şi seri organizate în parteneriat cu numeroase festivaluri de profil din Europa, ca Bicycle Film Festival Viena, Kecskemét animation film festival, Black & White Festival Porto sau dedicate academiilor de film din Bozen şi Praga.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com