Galeria de Arta

arta pentru tine

  9.04.2014

Burse pentru curatori şi artişti la Academia de vară de la Salzburg

Fundaţia ERSTE oferă patru burse pentru tineri artişti şi patru burse pentru tineri curatori din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă pentru a participa la un curs, la alegerea lor, la Internaţional Summer Academy of Fine Arts din Salzburg în 2014.

În fiecare vară, mai mult de 300 de studenţi provenind din peste 40 de ţări din întreaga lume lucrează împreună la proiecte de artă, în cadrul a 20 de cursuri ţinute la Academia de vară de arte frumoase de la Salzburg. Academia se distinge atât prin reputaţia artiştilor invitaţi să predea, precum şi prin prezenţa cu adevărat internaţională a participanţilor, iar scopul său principal este lărgirea varietăţii producţiei artistice. Astfel, participanţii pot alege dintr-o serie de cursuri ce vor avea loc la Academia de Vară din Salzburg între 21 iulie - 30 august 2014.

Pentru mai multe informaţii despre cursurile pentru artişti, puteţi accesa http://www.summeracademy.at/COURSES-2014_230.html.

Curatorii pot opta între trei cursuri, după cum urmează:

Pentru selectarea celor opt bursieri, Fundaţia ERSTE formează un juriu, împreună cu partenerii săi: tranzit.cz, tranzit.hu, tranzit.ro şi tranzit.sk.

Bursele pentru curatori şi artişti participanţi la Academia de vară de la Salzburg

  • sunt concepute pentru artişti şi curatori aflaţi la începutul carierei lor;
  • se adresează candidaţilor din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republică Slovacă;
  • acoperă cheltuielile de masă şi cazare, cheltuielile de deplasare, precum şi taxa de participare pentru curs;
  • valorează între 1.300 de euro şi 1.800 de euro fiecare, în funcţie de lungimea diferită a cursurilor pentru artişti sau curatori.

Informaţiile privind posibilităţile de cazare le puteţi găsi aici:
http://www.summeracademy.at/Accommodation_95.html

Aplicaţiile sunt acceptate doar în limba engleză şi prin e-mail până la data de 27 aprilie 2014. Pentru detalii, puteţi să o contactaţi pe D-na Ines Gebetsroither (tranzit.at) la office@tranzit.org.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com