Galeria de Arta

arta pentru tine

  7.08.2012

Michael Sowa

Michael Sowa, născut în 1945, este un artist german cunoscut pentru lucrările sale bizare, suprarealiste şi uimitoare, care în cele mai multe cazuri înfăţişează animale. A studiat la Academia de Arte Frumoase din Berlin timp de şapte ani, apoi a petrecut o perioadă scurtă ca profesor de artă şi mai târziu a devenit pictor.


Un album cu 50 dintre picturile sale intitulat “Arca lui Sowa: Un bestiar încântător” a fost publicat în 1996 şi republicată în 2006 de către Image Connection din SUA. Cel mai renumit album al său este “Esterhazy, Iepurele Prinţ”, publicat tot de către Image Connection. A făcut ilustraţia cărţii “The Little King December” scrisă de Axel Hacke şi publicată în 1992, dar şi a cărţii “A Bear Called Sunday”, scrisă de acelaşi autor.

Sowa a creat şi coperţi de albume, printre care pentru albumul “Miaow” şi single-ul “Everybody’s Talking” al formaţiei The Beautiful South. Şi-a câştigat noi admiratori pentru contribuţia adusă filmului din 2001 “Fabulosul destin al lui Amélie Poulain”, în care lucrările de pe pereţi prind viaţă. A desenat coperţile unor reviste faimoase, cea mai notabilă fiind ediţia din noiembrie 2002 a publicaţiei The New Yorker.

Lucrările sale pot fi achiziţionate sub formă de afişe, vederi, felicitări şi calendare publicate de Image Connection din SUA.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura, Artisti
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com