Galeria de Arta

arta pentru tine

  14.08.2012

Arta vizionară a lui Claude Verlinde

Claude Verlinde este un artist francez, născut pe 24 iunie 1927 din părinţi flamanzi. Şi-a simţit vocaţia de timpuriu şi a intrat la Şcoala de Arte Frumoase din Paris, apoi la Academia de la Grande Chaumière aproape de vârsta de douăzeci de ani. Foarte rapid, bogăţia picturii sale, marea sensibilitate subordonată unei tehnici riguroase, fac din Verlinde un maestru incontestabil al artei vizionare a epocii noastre.


Mai apropiat de Renaştere, acesta caută mai înainte de toate lirismul şi libertatea de exprimare. Această abundenţă de imagini, această creativitate proteiformă dirijată de o forţă uriaşă de reflecţie fac din artist un estet veritabil. Nu ne aventurăm prea mult când spunem că Verlinde este un filozof-creator care îmbină armonios reflecţia şi geniul artistic.

Claude Verlinde, în plin secol al XX-lea, elaborează o pictură în care inconştientul, eliberat de toate cătuşele sale, abundă în repertoriul său straniu, fiind considerabil influenţat de Hiernoymus Bosch, Cranach, Francisco Goya sau James Ensor. Utilizarea elementelor academici în lucrările sale pentru a trata temele contemporane de o manieră detaşată şi ironică permite înscrierea sa în sfera postmodernismului.

Publicat de Veronica Şerbănoiu
in categoriile Video, Pictura
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com