Galeria de Arta

arta pentru tine

  11.12.2013

Another Toe in the Ocean

Echipa de animație de la REEA a realizat în mai puțin de o lună videoclipul piesei “Another Toe in the Ocean”, a trupei americane Pixies. 10 tineri talentați au spus “da” provocării și au început să muncească la videoclip în 7 octombrie, iar pe 4 noiembrie 2013 a fost gata și rezultatul.


Videclipul piesei a fost realizat integral de REEAnimation, atât scenariul, cât și regia și animația fiind dezvoltate în studioul REEA. S-a folosit atât animație clasică 2d, cât și 3d, combinate cu animație post-producție.

Echipa care a muncit cu dăruire este formată din:

  • Liviu Boar: direction, animation, team leader REEAnimation
  • Barbu Hărșan: art direction, project manager, post-production supervisor, compositing, animation
  • Cami Cuibuș: line art, color
  • Vlad Botoș: background art
  • Atilla Nagy: background art, 3D modeling and animation
  • Vlad Hărșan: 3D modeling
  • Hunor Illyés: background art
  • Melinda Ráduly: background art
  • Andrei Zaițiu: post-production, compositing, animation
  • László Demeter: post-production, animation

Iată ce spun doi dintre artiștii REEAnimation:

Liviu Boar: “Oportunitatea de a lucra un videoclip animat pentru Pixies a fost prilej de dublă bucurie: în primul rând, pentru că am avut onoarea de a lucra pentru o trupă legendară, al cărei fan sunt, iar în al doilea rând, pentru că am avut libertate deplină din partea lor și ne-a fost oferită ocazia de a fi cât de experimentali și non-comformiști ne-am dorit, atât ca scenariu, cât și ca tehnică. Este extrem de satisfăcător să ți se dea ocazia să transpui în imagini și mișcări “quirkiness-ul” specific Pixies. Pe lângă toate acestea, suntem cu atât mai mulțumiți, cu cât ReeAnimation este o echipă tânără, avem mulți colegi aflați la început de drum și pe cât de scurt a fost timpul alocat, pe atât de mulțumit a fost clientul. Nișa videoclipurilor animate este una foarte ofertantă din punct de vedere creativ, iar noi sperăm ca acesta să fie doar începutul.”

Barbu Hărșan: “A fost un maraton de la început până la capăt, cu un final pe măsura: ultima zi a constat în 26 de ore de muncă în continuu. Dar, dacă vei să oferi calitate și un act artistic diferit trebuie să faci tot ceea ce îți stă în putere să se întâmple astfel. Suntem o echipă tânără cu vise mari și energie pe măsură și sperăm ca publicul să ne aprecieze munca și de asemenea, ne dorim ca pe viitor să continuăm cu astfel de proiecte cel puțin încântătoare.”

Pixies este o trupă americană de rock alternativ, foarte cunocută, ce s-a format în Boston, Statele Unite, în 1986. Trupa este formată din Charles (Black Francis), Thompson IV (voce, chitara; cunoscut si sub pseudonimul “Frank Black”), Kim Deal (bass, voce), Joey Santiago (chitară) și David Lovering (tobe). Grupul a avut o influență semnificativă asupra rock-ului alternativ din anii ‘90. Popularitatea trupei a crescut în următorii ani, dar formația s-a despărțit în mod oficial în 1993, pentru a se reuni apoi în 2004. Artiștii au luat o pauză în 2007, când fiecare membru și-a început propriul său proiect solo, iar în 2009 s-au reunit din nou, anunțând un nou turneu prin Europa. Pixies a lansat 4 albume, 12 single-uri, 5 compilații și un mini-LP.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Video, Stiri, Cinema de arta
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com