Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.12.2012

The Error

Miercuri, 12 decembrie 2012, de la ora 19:00, la Zorzini Gallery din Bucureşti (Str. Thomas Masaryk nr. 31) are loc vernisajul pentru “The Error”, un solo show de Andrei Gamart. Curator este Adina Zorzini.

The Error

Adina Zorzini explică: “Andrei Gamart este unul dintre cei mai promiţători artişti emergenţi ai Şcolii de Artă de la Chişinău, Republica Moldova, oraşul în care artistul s-a născut şi a activat până în anul 2008, momentul mutării sale la Bucureşti, în România. Andrei Gamart stăpâneşte tehnicile picturii, desenului şi pe acelea ale gravurii, iar lucrările pe care le-a prezentat până acum publicului reprezentau storyboard-ul unei minţi inconştiente, obişnuind să descrie contra-realităţile interioare ale artistului într-o atmosferă bizară, neliniştitoare.
Expoziţia The Error, primul solo show pe care Andrei Gamart îl prezintă în spaţiul galeriei Zorzini, reprezintă un moment de turnură în cariera acestuia, în care constatările interioare ale artistului se transformă în
aserţiuni despre lumea exterioară: astfel, Andrei Gamart îşi întoarce privirea dinspre realităţile sinelui şi de la universul interior înspre faptele realităţii concrete, schimbând perspectiva lucrărilor într-una exterioară, fapt care îi conotează picturile ca pe un bastion din care artistul priveşte asupra lumii înconjurătoare.
În solo show-ul The Error, Andrei Gamart statutează sfârşitul acestei lumi aşa cum o cunoaştem, lăsându-şi personajele şi privitorii, în egală măsură, să descopere noi orizonturi dincolo de zidurile unei realităţi care se prăbuşeşte şi se destramă sub privirile noastre. În acestă ordine de idei, artistul descrie un peisaj post-apocalitic, în care oamenii se mişcă şi reacţionează la stimulii cotidieni într-o manieră obişnuită, fără a
conştientiza faptul că fiecare experienţă îi aduce mai aproape de un timp al apocalipsei acum.
La finalul zilei, practica lui Andrei Gamart îl califică pe acesta ca fiind un artist de atmosferă care năzuieşte să devină cândva, în viitor, un artist vizionar.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com