Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.12.2008

Suflet pentru suflet

Asociaţia ASSAS (Asociaţia Studenţilor, Sociologi şi Asistenţi Sociali din Bucureşti) în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă “Patriarhul Iustinian” organizează o expoziţie cu vânzare de icoane. Scopul expoziţiei este strângerea de fonduri pentru tinerii care au ieşit din Sistemul de Protecţie şi care doresc să urmeze cursuri universitare. Evenimentul va avea loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Patriarhul Iustinian” în perioada 12-14 decembrie 2008, în amfiteatrul Dumitru Stăniloae. Intrarea este liberă.

Asociaţia ASSAS este o asociaţie non-guvernamentală, non-profit, care vine în spijinul persoanelor nevoiaşe. Asociaţia număra 100 de membri activi. Între membrii acestei asociaţii se află şi tineri proveniţi din sistemele de protecţie. Cunoscându-le îndeaprope problemele de zi cu zi şi în special cele financiare, asociaţia a decis să se implice în ajutorarea acestor tineri. Aşa s-a născut proiectul “Suflet pentru suflet”. În cadrul acestui proiect se organizează un eveniment cultural-religios cu scop caritabil, în care se vor strânge fonduri pentru ajutorarea tinerilor care au ieşit din sistemul de protecţie şi nu au nicio susţinere financiară şi doresc să se integreze pe piaţa muncii şi în societate, pentru a duce o viaţă decentă.

Oamenii vor putea găsi o mare diversitate de icoane: pictate, aplicate, argintate, cât şi veşminte preoţeşti. În cursul celor 3 zile, publicul va avea parte şi de conferinţe şi concerte de colinde.

Astfel, vineri, 12 decembrie, la ora 17:00, va avea loc deschiderea evenimentului. În deschidere va vorbi Pr. Conf. Dr. Gheorghe Holbea despre “Teologia Icoanei”. Sâmbătă, 13 decembrie, la ora 17:00, vor conferenţia Pr. Nicolae Tanase de la Valea Plopului şi Doamna Prof. Dr. Univ. Elena Zamfir despre “Copii orfani”, după care Corul Symbol va bucura sufletele celor prezenţi printr-un buchet de colinde. Duminică, 14 decembrie, tot de la ora 17:00, va avea loc un concert de colinde susţinut de Grupul Psaltic al Patriarhiei Române, condus de Maestrul Diacon Mihail Buca.

La acest eveniment şi-au anunţat participarea oameni de marcă, oameni politici, profesori, preoţi etc.

Expoziţia va fi deschisă zilnic între orele 12:00-20:00.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com