Galeria de Arta

arta pentru tine

  19.11.2012

Spaţii în aşteptare

Marţi, 20 noiembrie 2012, de la ora 18:00, la Atelier DIY Timişoara (str. Pestalozzi nr. 20) se deschide expoziţia “Spaţii în aşteptare”, care poate fi vizitată în perioada 21-26 noiembrie, zilnic între orele 16:00-19:00. Participanţi sunt Huba Antal, Maria Crista, Anca Gyemant, Simona Homorodean, Levente Kozma, Lucian Matei, Rareş Moldovan, Alin Rotariu, Mihai Sălăjan, Sergiu Sas, Szilard Szoke, Rodica Tache, Ştefan Tiron, Botond Vajna.

Spaţii în aşteptare

Proiectul “Spaţii în aşteptare“, care a constat într-o serie de vizite a unor spaţii post-industriale şi a unor zone urbane cu un caracter incert, vizite în urma cărora a rezultat o serie de filme şi o publicaţie, îşi doreşte să reflecteze asupra trecutului nostru recent, asupra unui prezent marcat adesea de incertitudine şi teamă şi asupra posibilităţilor şi limitărilor pe care le are arta în ceea ce priveşte imaginarea viitorului.

Pe parcursul proiectului, artiştii implicaţi au vizitat şi au documentat spaţii care au rămas blocate în logica tranziţiei şi apoi a crizei, locuri cu o istorie modernistă a căror utopie a unui progres continuu a fost stopată, locuri dezmembrate în contextul privatizării din perioada tranziţiei, locuri în aşteptare şi provizorat în contextul crizei financiare. Acestea sunt foste uzine şi combinate, acum în ruină, locuri virane între blocuri, clădiri dărăpănate pe străzi care încă sunt numite Progresului, Luminii. Aceste locuri au constituit punctul de pornire şi fundalul pentru realizarea unor intervenţii artistice care se referă la incertitudinea prezentului şi la posibile scenarii legate de viitor.

În urma vizitării acestor spaţii, a studierii urmelor disparate care au rămas din istoriile lor şi în urma discuţiilor dintre cei implicaţi a rezultat o serie de filme video care vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii-instalaţie. De asemenea, proiectul va fi reflectat prin intermediul unei publicaţii.

Proiectul este realizat de Asociaţia Simultan si grupul h.arta.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com