Galeria de Arta

arta pentru tine

  15.11.2010

Oraşul vizibil

Luni, 15 noiembrie 2010, ora 12:00, are loc lansarea expoziţiei ”Oraşul vizibil”, în Cluj-Napoca, pe Bd. Regele Ferdinand nr. 2 (lângă Muzeul Farmaciei).

”Oraşul vizibil” este o iniţiativă de a reactiva spaţiul public din Cluj-Napoca prin intervenţii artistice. Expoziţia utilizează spaţii publice de afişaj – vitrine, panouri, ecrane stradale - pentru prezentarea unor lucrări de artă contemporană care problematizează spaţiul public şi diferite dimensiuni ale vieţii urbane. Proiectul propune astfel regândirea modurilor de acces, utilizare şi control asupra uneia dintre dimensiunile spaţiului public, pe care o deschide către comunitatea artistică – ca platformă de expunere a artei cu mesaj social. Intenţia ultimă este aceea de a genera un process de reflecţie, atât la nivel individual, pentru cei care trec pe lângă aceste vitrine şi panouri, dar mai ales la nivelul comunităţii.

Cele opt lucrări expuse au fost selectate în urma unui concurs de proiecte. Tema centrală a seriei este reaproprierea spaţiului public. Juriul care a selectat lucrările este format din István Szakáts – curator/preşedinte Fundaţia AltArt, Mihai Pop – curator/Galeria Plan B, Eugen Panescu – arhitect, Oana Buzatu – expert comunicare/purtător de cuvânt, Primăria Cluj-Napoca, Alina Banu – expert comunicare outdoor, Firma 9. Curatori sunt István Szakáts şi Mihai Pop.

Lucrările expuse sunt:

Oraşul vizibil

Oraşul vizibil

Oraşul vizibil

Oraşul vizibil

Oraşul vizibil

Oraşul vizibil

Oraşul vizibil

Oraşul vizibil

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Stiri, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com