Galeria de Arta

arta pentru tine

  18.12.2013

Opera sub clar de… lupă - Paul Nash

Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul joi, 19 decembrie 2013, de la ora 16:30, la programul “Opera sub clar de… lupă”. De data aceasta sunt propuse spre analiză două lucrări semnate de Paul Nash care figurează în expoziţia “Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council“: “Eclipsă de floarea-soarelui” (1945) şi “Peisaj cu megaliţi” (1934).

Eclipsa de Floarea Soarelui

“Eclipsă de floarea-soarelui” de Paul Nash (1945)


Se plăteşte doar biletul de intrare în expoziţie (10 lei întreg, 5 lei redus) fără taxa de ghidaj obişnuită. Participarea se face doar pe bază de programare la telefon la 021.314.8119 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro .

Prezentarea îşi propune să atragă atenţia asupra operei de artă ca realitate singulară, într-un mod analitic. Programul “Opera sub clar de… lupă” oferă informaţii despre istoria lucrării (de unde provine, în ce colecţii a figurat, atribuire, restaurare), despre autorul ei (ce reprezintă pentru istoria artei, cum se raportează lucrarea aleasă la ansamblul operei sale) şi legate de analiza strictă a obiectului (subiect, compoziţie, simbolism).

Paul Nash (1889-1946) a fost un pictor britanic suprarealist, artist oficial în timpul Primului Război Mondial, pasionat de redarea peisajului în artă.

Expoziţia “Imagini din Marea Britanie” cuprinde 57 de lucrări din Colecţia British Council, care prezintă o imagine complexă a peisajului insular sub diversele lui aspecte rurale şi urbane. Structurată în patru secţiuni – oraşul, industrialul, ruralul şi ţărmul – expoziţia oferă publicului din România o perspectivă unică asupra peisajului britanic văzut prin ochii artiştilor englezi de la sfârşitul secolului al XIX-lea până în zilele noastre. Grupate astfel, operele de artă recompun o hartă subiectivă a Marii Britanii.

Colecţia British Council, iniţiată în 1935, cuprinde în prezent mai mult de 8500 de piese create de peste 1650 de artişti britanici, acoperind o gamă largă de tehnici şi genuri – pictură, sculptură, desen, acuarelă, gravură, fotografie, instalaţie.

Expoziţia “Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council” rămâne deschisă la Muzeul Naţional de Artă al României până pe 19 ianuarie 2014.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com