Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.09.2007

Descoperirea peisajului

Expoziţia “Descoperirea peisajului. Începuturile modernităţii româneşti”, organizată de Muzeul Naţional de Artă al României, cuprinde 38 de lucrări de grafică, ce evidenţiază multiplele faţete ale peisajului ca gen pictural şi retrasează un istoric al modului în care au fost abordate spaţiul şi mişcarea în pictură la începuturile artei moderne româneşti. Expoziţia prezintă trecerea de la peisajul de tip academist la cel impresionist, insistând asupra peisajului romantic.

Acest demers expoziţional oferă publicului ocazia să admire opere ale unor artişti precum: Theodor Aman, Ion Andreescu, Carol Popp de Szathmary, Sava Henţia, Henri Trenk, Ion Georgescu. Creaţiile au fost lucrate în tehnici diverse (acuarelă, creion, cărbune etc).

Expoziţia este deschisă până la 4 noiembrie 2007 în Cabinetul de Desene şi Gravuri al Galeriei de Artă Românească Modernă.

În mod special, publicul este invitat să ia parte la vizita cu ghidaj gratuit din cadrul expoziţiei “Descoperirea peisajului. Începuturile modernităţii româneşti”. Aceasta va fi susţinută de organizatoarea expoziţiei, Petruţa Vlad Murvai şi se va desfăşura în ziua de sâmbătă, 15 septembrie, de la orele 11:00. Participarea se face pe bază de programare la telefon 314.81.19.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Muzee, Expozitii
1 comentariu

Alte articole pe subiecte similare

1 Comentariu »

  1. Multumiri pentru informatii!!
    Adina Popescu

    Comentariu de adina popescu | 5.09.2007

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com