Galeria de Arta

arta pentru tine

  29.11.2013

Artistul plastic David Rayson în expoziţia “Imagini din Marea Britanie”

Muzeul Naţional de Artă al României şi British Council România invită publicul la o serie de evenimente în expoziţia “Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council”, avându-l ca invitat pe David Rayson, artist plastic şi profesor de pictură la Royal College of Art din Londra. Una dintre lucrările sale, intitulate “De la Ashmore Park la Wednesfield: banca de pe pistă” (1998), este inclusă în expoziţie.

Imagini din Marea Britanie

Evenimentele se desfăşoară astfel:

  • Miercuri, 4 decembrie 2013, ora 17.30: vizită ghidată în expoziţia “Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council”;
  • Joi, 5 decembrie 2013, ora 17.30: conferinţă cu tema “Peisajul în arta contemporană britanică”;
  • Vineri, 6 decembrie 2013, ora 11.00: vizită ghidată în expoziţia Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din Colecţia British Council.

Vizitele ghidate şi conferinţa vor fi prezentate în limba engleză.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro

David Rayson a susţinut numeroase conferinţe în cadrul celor mai mari instituţii de învăţământ în domeniul artei din Marea Britanie, la Central Academy of Fine Arts şi la Universitatea Tsinghua din Beijing, China. Lucrările sale au fost expuse în galerii prestigioase de artă, printre care: Tate Britain, Tate Modern, The Whitechapel Art Gallery şi sunt incluse în numeroase colecţii private britanice şi internaţionale. În prezent, David Rayson este implicat activ în sprijinirea tinerilor artişti.

Expoziţia “Imagini din Marea Britanie” cuprinde 57 de lucrări din Colecţia British Council, care prezintă o imagine complexă a peisajului insular sub diversele lui aspecte rurale şi urbane. Structurată în patru secţiuni – oraşul, industrialul, ruralul şi ţărmul – expoziţia oferă publicului din România o perspectivă unică asupra peisajului britanic văzut prin ochii artiştilor englezi de la sfârşitul secolului al XIX-lea până în zilele noastre. Grupate astfel, operele de artă recompun o hartă subiectivă a Marii Britanii. Expoziţia este deschisă până pe 19 ianuarie 2014.

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Pictura, Muzee, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com