Galeria de Arta

arta pentru tine

  5.09.2011

Britain on My Mind

La teatrul de apartament lorgean Theatre nu se plăteşte bilet. Spectatorii aduc obiecte legate de tema piesei. E o modalitate prin care prezenţa lor este integrată în spectacol.

În data de 7 septembrie 2011, British Council şi lorgean Theatre organizează, în cadrul librăriei Anthony Frost, vernisajul expoziţiei fotografice “Britain on My Mind”. Expoziţia cuprinde imagini ale obiectelor aduse de spectatori în cadrul proiectului “În Oglindă” – în care un dramaturg englez şi unul român au încercat să surprindă modul în care naţiunea celuilalt e reprezentată în mentalitatea proprie.

“Britain on My Mind” este o prelungire a acestei tentative dramaturgice de a vedea cum sunt percepuţi britanicii de către români, din perspectiva culturii materiale.

Jean Lorin Sterian spune: “Chiar dacă nu ştim exact care este conexiunea dintre un borcan cu apă pe care scrie „ploaie” şi Marea Britanie, ea are aceeaşi valoare arheologică ca pliculeţul de ceai englezesc sau emblema clubului de fotbal Liverpool, pictată de un fan. Cu cât simbolurile culturale sunt mai puţin recognoscibile, cu atât mai puternică este relaţia dintre persoana care a ales obiectul şi temă propusă.”

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie, Expozitii
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com