Galeria de Arta

arta pentru tine

  22.09.2011

Nikon 1: o revoluţie în fotografie

Categoria de aparate cu obiectiv interschimbabil Nikon 1, denumită generic A-CIL (Advanced Camera Interchangeble Lens), a fost proiectată şi construită de la zero, oferind în premieră funcţii uimitoare atât pentru fotografiere, cât şi pentru filmare. Nikon 1 V1 şi Nikon 1 J1 sunt cele mai rapide aparate foto din lume, mai rapide de cel puţin 3 ori decât orice DSLR profesional, cu o rată de procesare de 600 megapixeli pe secundă, adică până la 60 de cadre pe secundă la rezoluţie maximă. Această rapiditate de declanşare este dublată de sistemul revoluţionar de focalizare, care oferă un maximum de 73 de puncte AF, şi o combinaţie perfectă a sistemelor AF detecţie de fază şi AF detecţie de contrast, pentru o focalizare extrem de rapidă şi precisă, chiar şi în timpul filmării.

Nikon 1 J1

Viteza incredibilă a noului sistem de procesare EXPEED 3, prezent pe modelele Nikon 1, permite două moduri cu totul noi de fotografiere: Instantaneu în Mișcare şi Selector Inteligent de Fotografie. Pentru realizarea unui Instantaneu în Mișcare, aparatele Nikon 1 surprind atât momentele dinaintea apăsării declanșatorului, precum şi cele imediat după eliberarea acestuia, scena fiind redată sub forma unui film cu încetinitorul şi a unei fotografii la rezoluție maximă. Selectorul Inteligent de Fotografie realizează 20 de fotografii în succesiune rapidă la rezoluție maximă, din care le înregistrează pe cele mai bune cinci şi sugerează pe cea mai bine încadrata şi focalizată dintre ele. În cazul în care utilizatorul dorește alegerea altei fotografii, are la indemna unul dintre celelalte patru cadre din care poate alege.

Nikon 1 V1 a fost proiectat pentru fotografii entuziaști, care sunt interesați de cele mai noi tehnologii din industria foto. Fiind echipat cu un vizor electronic si un port multifuncțional pentru accesorii, aparatul permite urmărirea momentul potrivit şi surprinderea rapidă a elementelor neașteptate. Vizorul electronic luminos, cu o rezoluție de 1440k, asigură o imagine clară, stabilă şi o acoperire 100% a cadrului. Aparatul foto are o carcasă rezistentă, cu un panou din aliaj de magneziu în partea de sus şi în faţă, iar portul multifuncțional pentru accesorii permite extinderea sistemul prin intermediul gamei de accesorii, precum bliț dedicat şi modul GPS. Aparatul foto Nikon 1 V1 este disponibil în culorile negru şi alb.

Nikon 1 J1 are un design minimalist, dimensiuni foarte mici, este disponibil într-o gamă de patru culori cu obiective compacte 1 NIKKOR asortate şi dispune de un bliț integrat care oferă luminozitate suplimentară atunci când este necesar. Aparatul foto este foarte simplu de utilizat, astfel că tot ceea ce trebuie să facă utilizatorul este să decidă ce să fotografieze. Nikon 1 J1 este disponibil în culorile alb, negru, roşu, argintiu.

Nikon 1 V1

Cele două aparate Nikon 1 dispun de un nou senzor CMOS, în format CX, cu o dimensiune de 1 inch şi factor de crop 2,7, ce se adăuga formatelor actuale folosite de Nikon: DX si FX. Această nouă dimensiune a permis realizarea unei noi monturi, Montura-1, pentru obiective mult mai compacte şi mai ușoare. Noile obiective pentru sistemul Nikon 1 se numesc 1 NIKKOR. Cu ajutorul unui adaptor, pe noile aparate pot fi atașate orice obiective cu montura F, cu păstrarea funcțiilor VR, AF şi a diafragmei maxime. Odată cu cele două aparate, sunt lansate 4 noi obiective: 1 NIKKOR VR 10-30 mm, ce va fi disponibil in kit împreună cu aparatele, 1 NIKKOR VR 30-110 mm, 1 NIKKOR 10 mm si 1 NIKKOR VR 10-100 mm PD-ZOOM, proiectat special pentru filmare, cu zoom power-drive asemănător camerelor de filmat.

Jordi Brinkman, Product Manager în cadrul Nikon Europe, a declarat: „Inginerii noștri au reușit să integreze un procesor şi un senzor extrem de performante într-o carcasă Nikon 1 cu un design minimalist şi elegant: oamenii vor putea să surprindă cadre despre care obișnuiau să creadă că nu pot fi surprinse. Acestea sunt cele mai rapide aparate foto din lume şi dispun de funcții nemaiîntâlnite până în prezent, iar obiectivele 1 NIKKOR sunt unice, fiind proiectate luându-se în considerare caracterul portabil şi funcția de filmare.”

După cum informează importatorul Skin, noile aparate din categoria Nikon 1 vor fi disponibile în România, ca şi în restul lumii, din data de 20 octombrie 2011.

Nikon 1 J1

Publicat de Lucian Velea
in categoriile Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com