Galeria de Arta

arta pentru tine

  10.05.2010

Seminar de utilizare aparate foto dSLR Nikon

Pentru a învăţa cum să ne setăm aparatul de fotografiat astfel încât să controlăm rezultatul sau imaginea care se va imprima pe senzor, trebuie să înţelegem principiile care stau la baza realizării unei fotografii corecte din punct de vedere tehnic, cât şi principiul de funcţionare al unui aparat DSLR. O ocazie în acest sens este seminarul dedicat utilizatorilor Nikon DSLR din gama entry-level (D40, D60, D80, D90, D3000, D5000).

Acest seminar este susţinut de Adrian Nasturică, fotograf profesionist, pe 22 mai 2010 (în intervalul 10:00-13:00, cu o pauză de 15 minute). Costul seminarului este de 148,00 lei (TVA inclus).

În urma acestui seminar participanţii îşi vor putea răspunde următoarelor întrebări:
1. Ce este diafragma şi care este rolul acesteia în realizarea unei fotografii?
2. Ce este timpul de expunere şi cum influenţează acesta o fotografie?
3. Ce este sensibilitatea ISO, când şi cum o folosim?
4. Cum se măsoară corect expunerea şi când o fotografie este expusă corect?
5. Care este efectul subexpunerii sau supraexpunerii în fotografie?
6. Cum folosim modul de focalizare în funcţie de context?
7. Cum se setează balansul de alb în funcţie de mediul ambiant în care fotografiem?
8. Ce este latitudinea de expunere (dynamic range) şi cum influenţează această viitoarea fotografie?
9. Ce efecte au asupra viitoarelor fotografii setări cum ar fi: High ISO NR, Long exposure nr, Active D-lighting, sharpness etc?
10.În ce program trebuie să folosim aparatul de fotografiat în funcţie de contextul în care dorim să realizăm fotografia?

Acest seminar se adresează atât începătorilor în fotografie, cât şi amatorilor pretenţioşi (ce au achiziţionat un aparat de fotografiat produs de firma Nikon), care doresc să controleze în cât mai mare măsură felul în care se va înregistra imaginea dorită pe senzorul aparatului, şi care doresc să ştie cât mai mult din potenţialul aparatului dSLR pe care îl deţin.

După înţelegerea acestor principii, veţi putea deveni mai creativi, folosind lumina şi umbra în avantajul realizării unor fotografii reuşite. În momentul în care veţi şti ce să-i cereţi aparatului de fotografiat, veţi vedea adevăratul potenţial al acestuia şi îl veţi putea folosi la intreaga lui capacitate.

Participanţii la seminar sunt rugaţi să vină cu aparatul dSLR pe care îl deţin, deoarece noţiunile teoretice vor fi însoţite şi de aplicaţii practice, pentru a fi aprofundate şi înţelese cât mai bine.
Seminariile se vor ţine la studioul fotografului Adrian Nasturică.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.newagephotography.ro.

Publicat de Alexandru Uvra
in categoriile Lectii, Stiri, Fotografie
Comenteaza!

Alte articole pe subiecte similare

Nici un comentariu. »

Nici un comentariu pana acum.

Adauga un comentariu

© 2007-2024 GaleriaDeArta.com